Aszad bukását szeretné a szíriai al-Kaida

Az an-Nuszra Front fő célja továbbra is Damaszkusz elfoglalása és Bassár el-Aszad elnök rezsimjének megbuktatása.

Szerinte a rezsim bukása „már nem várat sokáig magára”.
 
Az an-Nuszra Front – amely más szervezetekhez hasonlóan, de azok egy részével is rivalizálva a szíriai kormányerők ellen küzd – az elmúlt hetekben jelentős katonai sikereket ért el az ország északnyugati részében, beleértve Idlíb és Dzsiszr-es-Sugúr városok elfoglalását.
 
Goláni (akinek arcát nem mutatták) az interjúban élesen bírálta a libanoni síita Hezbollah szervezetet is, amely Aszadot támogatja a szíriai belharcokban. Az an-Nuszra Front vezetője azt mondta, a Hezbollah tudja, hogy sorsa a szír elnökéhez kötődik, de nem fognak sikerre vezetni azok az erőfeszítései, amelyeket Aszad hatalmon tartása érdekében tesz.
 
Az an-Nuszra Frontot az Egyesült Államokban terrorszervezetként kezelik, és az ENSZ is szankciókkal sújtotta terrortevékenység miatt. Goláni az interjúban arról is beszélt, hogy egyelőre nem terveznek támadásokat az Egyesült Államokban és Európában, de ez a helyzet változhat, ha a nyugatiak tovább támogatják Aszadot. Utóbbival kapcsolatban egyértelművé tette, hogy a szervezete elleni támadásokat is a szíriai elnök támogatásának tekinti.