Európa legnagyobb tetőn kialakított napelemparkját adták át Győrben

Európa legnagyobb tetőn kialakított napelemparkját adták át Győrben

Magyarország élen jár a klímaváltozás elleni küzdelemben, "ezt mindenfajta nagyképűség és túlzás nélkül állíthatjuk" - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben, az Audi Hungaria Zrt. logisztikai központjában, ahol átadták Európa legnagyobb tetőn kialakított napelemparkját.

A Greenpeace szerint Orbán Viktor politikai évadnyitó esszéjében lesöpörte az emberiség legégetőbb problémáját

Hétfőn jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök esszéje a Magyar Nemzetben, ahol egyebek mellett a klímaváltozásról is kifejtette gondolatait, úgy fogalmazott: Abszurditásig emelt klímacélok. Orbán Viktor miniszterelnök egy nagyon hosszú levelet/esszét írt a kormánypárti Magyar Nemzetbe, ami elég sok témát érint, vannak benne érdekességek is, de végül is az utolsó sorokból kiderül, ez nem több mint egy fideszes kampánynyitó jegyzet.

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország vállalta, hogy a 2030-as évekre a magyar villamosenergia termelés kilencven százaléka karbonsemleges lesz, ennek érdekében folyamatosan növeli a napenergia és a nukleáris energia kapacitásait.

A kormány ugyanakkor a "reális, észszerű" megközelítésben hisz, vagyis kiegyensúlyozottan, "kéz a kézben kell járnia" a gazdaságnak, a versenyképességnek és a környezetvédelemnek. Mindannyian zöld jövőt, tisztább vizet, tisztább levegőt szeretnénk, de ezzel párhuzamosan meg kell őrizni a magyar emberek munkahelyeit és az ország gazdaságának versenyképességét - szögezte le.

A világon 21 olyan ország van, amely tavaly úgy tudta növelni gazdasági teljesítményét, hogy közben folyamatosan csökkentette károsanyag-kibocsátását, és Magyarország közéjük tartozik - mondta.

(MTI)