Szinte teljesen elfogytak a szálláshelyek az augusztus 20-i hosszú hétvégére

Szinte teljesen elfogytak a szálláshelyek az augusztus 20-i hosszú hétvégére

Teljesen megteltek a népszerű hazai szálláshelyek az augusztus 20-i hosszú hétvégére. A legnépszerűbb úti célok idén Budapest, Siófok és Hajdúszoboszló lesznek – tájékoztatta a Szállás.hu portál az MTI-t.

Az ünnepi pihenésért azonban komoly összegeket is elkérhetnek a szállásadók: a fővárosban átlagosan 16 százalékkal, a Balatonon és országosan körülbelül 9 százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére a tavalyi évhez viszonyítva.

A legtöbben három éjszakára és három főre foglalnak szállást az adatok szerint, a legnépszerűbbek pedig az apartmanok, csak ezt követik a hotelek, illetve a vendégházak.

Régiós szinten egyeduralkodó a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások egyharmada szól erre a területre. Azonban Észak-Magyarország (15,7 százalék), a Nyugat-Dunántúl (10,8 százalék) és az Észak-Alföld (10,7 százalék) települései iránt is komoly érdeklődés mutatkozik. A fentebb említett három dobogós úti cél mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.