Az államtitkár úr nem érti a Jobbikot

De legalább kérdésekre sem szeret válaszolni.

Én pedig már hétfő délre elégettem az összes, erre a hétre félretett agysejtemet, hála a fideszes - randább szót nem találtam - trashkommunikációnak, ami nagyjából annyit tesz: kérdésre rágalmazással vádolunk, lehetőleg úgy, hogy az kellően sértő és rövid is legyen.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Quaestor-ügy kormányzati szálai, Ghaith Pharaon kormányzati kapcsolatai, valamint a letelepedésikötvény-biznisz körüli finomnak nehezen nevezhető illatok kapcsán érdeklődött a tisztelt kormányzattól napirend előtti felszólalásában. Válaszadónak Dömötör Csaba államtitkár urat húzta ki számára a sors, aki valódi válasz helyett inkább a Jobbik elemzésével bíbelődött, amit - mint kiderült - nem is ért.

Szerinte a Jobbik keresi magát, és amúgy sem lenne a Jobbik szimpatizánsai helyében (nem is nagyon vádolható ilyesmivel, a Fidelitas sokkal kifizetődőbb kapcsolati hálóval járt).

A Quaestort elintézte annyiban, hogy komolytalan az interjú, ha nem tudnánk, akkor a károsultak többségét kártalanították, a Jobbik pedig keresi önmagát, ami egy zavaros párt, aminek csak a hatalom a fontos - mondta a hatalom képviselője.

Szerinte a Jobbik zsarol, beállt a brüsszeli politika mögé, uniós zászlókat égettek (!!!), meg amúgy is totális összevisszaság van, majd felhívta a figyelmet a baloldal és a Jobbik "veszélyes letelepedésére" nyilván most ez a kötelező, sajtóosztály által kiadott sablon.

Sajnálatos módon a nagy jobbikozás közepetette a rendelkezésére álló öt perces keretből felhasznált négy kerek perc nem volt elég idő arra, hogy az államtitkár választ adjon Mirkóczki Ádám kérdéseire: így többek között a Quaestor-botrány kormányzati szálaira, arra, hogy Ghaith Pharaon hogyan jutott be az országba és miért nem tartóztatták le,  a Külügyminisztérium szerepére, valamint arra, hogy az eddig az adófizetőknek 9 milliárdos adósságot okozó, a baráti cégeknek pedig 112 milliárdos nyereséget hozó letelepedésikötvény-bizniszt mikor vezetik ki, vagy nem vezetik ki, mivel ezt még mindig nem tudni.

Ám az is lehet, hogy az utolsó egy percben a Jobbik és az MNA közötti kapcsolat megtalálásán és a párt betiltásán kellett voln elmélkedni, mint a múlt héten.

A Fidesz már betiltaná a Jobbikot?

Kósa Lajos szerint azokat a pártokat, amelyek "kapcsolatot ápolnak" a szélsőséges szervezetekkel (ti. az MNA-val), "tiltani kell, üldözni kell", a kormány államtitkára szerint pedig meg kell vizsgálni, hogy elég szigorúak-e a törvények. A Fidesz felkészült a legnagyobb ellenzéki erő felszámolására?