Az LMP szerint emberéleteket veszélyeztet a kormány

Gerstmár szerint az LMP a kéményseprőipar kormányzati átalakítása során végig következetesen fellépett az ágazat szétverése ellen. Azt a szakmai álláspontot képviselte, amely a hazai tulajdonú kisvállalkozások által végzett kéményseprő-ipari tevékenység normális megfizetését, és az ellenőrzések ritkítása helyett azok gyakoribbá tételét szorgalmazta.

Ma ott tartunk, hogy az eredetileg tervezett 1350 fő helyett talán csak 250-300 emberrel kezdhetik meg az új rendszerben, a katasztrófavédelem égisze alatt a szolgáltatás végzését, amiből egyértelmű, hogy lehetetlen még az eddigi gyakorisággal történt ellenőrzések fenntartása is, és világos, hogy a szolgáltatás leépítését tervezik, írja a politikus.

Míg a kormány a politikai lózungok kommunikálásában csúcsteljesítményt nyújt, addig az embereket közvetlenül érintő problémák kezeléséhez szükséges szakpolitikák terén csak rombolni tud, és úgy tűnik, már az sem érdekli, hogy az emberek életét veszélyezteti. Az LMP arra kéri a kormányt, hogy hallja meg végre az észérveket és ne ártson tovább, zárja sorait Gerstmár.