Behódol-e a kormány az uniós vezetőknek kvótaügyben?

Az Európai Unió centrális országai folyamatos kísérleteket tesznek arra, hogy megerőszakolják a magyar közéletet.

A politikus elmondta: a Jobbik látja a kormányzat retorikai erőfeszítéseit, hogy ellenálljon ennek az erőtérnek, ám a cselekvés terében hiányolja a konkrétumokat, melyek egyértelművé tennék, hogy Magyarországon egyetlen idegent sem látunk szívesen. A képviselő rámutatott: jelenleg is érvényben vannak olyan döntések, melyek 2016-os vagy későbbi határidővel több száz migráns Magyarországra történő visszahelyezéséről szólnak, emellett pedig jelenleg is több száz visszatoloncolt vagy őrizetes migráns tartózkodik hazánkban. Z. Kárpát Dániel szerint jól látható, hogy a kormányzatnak semmiféle koncepciója nincs arra, hogy hogyan kezelje ezen emberek sorsát, illetve mit csináljon az újonnan érkezőkkel.

A Jobbik felszólítja a kormányzatot: tisztázzák, hány migráns tartózkodik Magyarországon, mennyibe kerül ez az adófizetőknek, és mit kívánnak tenni a jövőben a visszatoloncolt vagy reallokált bevándorlók tömegeivel.

A Jobbik továbbra is égető szükségességűnek tartja egy országos népszavazás kiírását, mely nemcsak a mostani, hanem a későbbi kormányzatok cselekvési terét is szűkítené annak megfelelően, hogy a magyar választók akarnak-e idetelepített idegenekkel együtt élni vagy sem. A Jobbik álláspontja az egyértelmű zéró tolerancia és bíznak benne, hogy a választók több mint 90%-a is így gondolja ezt. Amennyiben az állampolgárok ezt egy országos népszavazás keretében is kinyilvánítanák, úgy a mindenkori magyar kormány hatalmas legitimációs erővel tárgyalhatna Brüsszelben, ezt az erőt azonban sem a Fidesz aláírásgyűjtései, sem a különböző retorikai vadhajtásai sem tudják biztosítani.

A politikus végül hozzátette: most lenne itt az a türelmi idő, mikor egy önálló határőrség felállításával minden jövőbeli áradattal szemben megvédhetővé tehetnénk Magyarországot.