Bencze János: A mi feladatunk, hogy elvigyük a magyar gazdák hangját az Európai Unióba

Bencze János: A mi feladatunk, hogy elvigyük a magyar gazdák hangját az Európai Unióba

A Jobbik-Konzervatívok képviselője szerint az Orbán-kormány EU-ellenes politikája miatt nem kapnak elég figyelmet a magyarok problémái, pedig a Fidesz által csak „brüsszeli burokratákként” emlegetett tisztségviselők részéről meglenne a megfelelő nyitottság

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, Bencze János Brüsszelben is folytatja a mezőgazdasággal kapcsolatos munkáját, ahogy megígérte. Elvitte a magyar gazdák problémáit, gondjait az Európai Unió központjába, ahol több képviselővel, az Európai Unió Mezőgazdasági bizottságának tagjaival találkozott. Elmondta nekik, hogy mit okozott többek között a magyar méhészek és a magyar gazdák számára az ukrán gabona- és mézdömping.

Kell valaki, aki hitelesen képviseli a magyar mezőgazdaság érdekeit az EU-ban.

„Magyarországon van egy általános tévhit azzal kapcsolatban, hogy az európai intézményrendszerbe nagyon nehéz bekerülni, mert a »brüsszeli bürokraták« a háttérben mindent egymással leegyeztetnek és lehetetlen érdekeket képviselni – hívta fel a figyelmet a jobbikos politikus.

Szerinte viszont az Európai Parlament példája is mutatja, hogy ez nincs így, hiszen a választott nemzeti képviselőknek komoly jogkörei és lehetőségei vannak. Gyöngyösi Márton EP képviselőként felszólalhat a magyar gazdák érdekében, Bencze János pedig a Régiók Bizottságának a tagja.

Nem igaz az a propagandalegenda, hogy itt Brüsszelben a magyar emberek szavát nem hallják meg

– jelentette ki a jobbikos politikus. Szerinte a magyar képviselők dolga elérni, hogy az EP-ben olyan döntések szülessenek, amelyek megfelelnek a magyar gazdáknak is.

Hangsúlyozta, hogy a nyugat-európai gazdák tudnak sikereket elérni, hiszen az ő érdekképviseletük jelen van. A kelet európai régióban sajnos ez sokkal kevésbé van így. A magyar kormány viszont csak azt nézi, hogy „hogyan lehet a háborús helyzetet szítani, hogy hogyan lehet Brüsszel ellen egy újabb fontot nyitni ahelyett, hogy egyébként asztalok mellett a döntéshozókkal egyeztetve leülve elérnék azt, hogy a magyar gazdálkodóknak többletlehetőségeik legyenek”.

Bencze János személyesen tapasztalta az Európai Parlament épületében tett látogatása során, hogy az ott dolgozó emberek, akiket a Fidesz-propaganda csak a „brüsszeli bürokraták” néven emleget, kifejezetten pozitívan álltak a magyarok ügyeihez.

Próbálnak olyan döntéseket hozni, olyan segítő döntéseket, hogy a kelet európai gazdák is mentesüljenek azzal a teherrel, amit úgymond az ukrán gabonaimport jelent a számukra.

Bencze János kifejtette, hogy a Magarországról jövő felvetéseket más kelet európai országok problémáihoz képest óvatosabban kezelik, „hiszen megszokták azt, hogy a magyar kormányt képviselők általában hazudnak és álproblémákról beszélnek”. Szerinte fontos lenne, hogy a szlovák, lengyel és cseh partnerekkel együtt megfelelő lobbierőt képviselni az EU-ban, és megoldást találni a közép-kelet-európai országok mezőgazdaságának közös problémáira.

(Címlapkép: Bencze János/YouTube)