Berágtak az amerikai rendőrök Quentin Tarantino-ra

A Los Angeles-i, philadelphiai, New York-i és New Jersey-i hatóságok a héten hirdették meg a Ponyvaregény és a Django elszabadul című filmeket is jegyző Tarantino elleni bojkottot, amire válaszul a múlt szombati gyűlés szervezői támogatásukról biztosították csütörtökön a filmrendezőt.
 
Carl Dix, a hétvégi rendezvény egyik szervezője szerint a Tarantino ellen irányuló támadást üzenetnek szánták "mindazoknak, akiknek szava erős hatással bír a társadalomra". "Ha beszélsz, megkeresünk, megfenyegetünk és megpróbálunk úgy rád ijeszteni, hogy elhallgass" - húzta alá közleményében Dix.
 
"Amikor gyilkosságot látok, nem vagyok képes némán állni, meggyilkoltnak nevezem a meggyilkoltat és gyilkosnak a gyilkost" - mondta Tarantino a hétvégi rendezvényen. Hozzátette: "azért vagyok itt, hogy elmondjam, én a meggyilkoltak oldalán állok".
Tarantino szavaira reagálva William Bratton New York-i rendőrfőnök a hét elején egy rádióműsorban elmondta, szégyen, hogy a filmrendező mindössze pár nappal azután tett ilyen kijelentéseket, hogy egy New York-i rendőrt megöltek szolgálat közben. Randolph Holder október 20-án kapott halálos lövéseket, miközben egy biciklitolvajt üldözött.
"A Quentin Tarantino által gyilkosoknak nevezett rendőrök nem az ő elfajult mozis képzelgéseinek a szereplői, hanem olyan emberek, akik kockáztatják és néha feláldozzák az életüket annak érdekében, hogy megvédjék a közösségeket az igazi bűncselekményektől" - hangoztatta Pat Lynch, a New York-i járőrök jótékonysági egyesületének elnöke.
 
Az Egyesült Államokban több mint egy éve zajlanak tüntetések és rendőrök elleni bűnvádi eljárások olyan esetei miatt, amelyekben fekete civilek haltak meg egyebek közt New York-i, missouri, baltimore-i és dél-karolinai rendőrök keze által.