Béremelés helyett fizetéscsökkentés

Az egészségügy csodafegyvereként bejelentett béremelés azt eredményezte, hogy ösztöndíjaik elvesztése miatt sok esetben 40-50 ezer forinttal csökkent a fiatal orvosok fizetése.

Ezek az ösztöndíjak azt szolgálták volna, hogy a fiatal orvosokat és ezáltal a szakma utánpótlását megbecsültségük növelésével itthon tartsák. Az egészségügy csodafegyvereként bejelentett szeptember elejei béremelés azonban nemhogy érdemi segítség lett volna a fiatal orvosoknak, hanem azt eredményezte, hogy ösztöndíjaik elvesztése miatt sok esetben 40-50 ezer forinttal csökkent havi fizetésük. Ezek után nem kell csodálkozni, hogy az itthon tartandó fiatal orvosok inkább a lábukkal szavaznak, és az első adandó alkalommal elmenekülnek hazánkból, ahol a béremelés számukra megmagyarázhatatlan okokból fizetéscsökkentést hoz - vélik.

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy ha az egészségügyben segíteni már nem tud a betegeknek és dolgozóknak, akkor legalább ne ártson ilyen húzásokkal. Ha már megteremtette és éveken keresztül fenntartotta az egészségügyi dolgozók „menekülésalapú” jövőjét, ne járassa csúcsra azt ilyen intézkedésekkel - áll a közleményben.