Hoppá! Szijjártó Péter is rálelt a bérunió egyik alaptézisére

"A Magyarországra érkező forrásokból jelentős mértékben nyugati, például német cégek profitálnak".

A Magyarországnak szerződések szerint járó uniós forrásokat összekötni az illegális bevándorlással sumák dolog - jelentette ki a külgazdasági miniszter, hozzátéve, különös tekintettel igaz ez arra, hogy a Magyarországra érkező forrásokból jelentős mértékben nyugati, például német cégek profitálnak.

Ugye, hogy hoppá!

Emlékezetes, hogy Vona Gábor az Európai Unió őszödi beszédének nevezte korábban Günther Oettinger német uniós biztos beismerését, miszerint a németek által befizetett és a keleti tagállamokba, Lengyelországba, Magyarországra érkező pénz visszakerül a német gazdaságba, hiszen a nyertes pályázatokon gyakran ottani német cégek kapnak megbízásokat, a megvalósulás során pedig német termékeket vásárolnak.

Többek között az Európai Unió forrásainak igazságtalan elosztásának megváltoztatása miatt kezdeményezte a Jobbik a bérunió létrejöttét, ugyanis lenne arra mód és pénz, hogy akár a kohéziós alapokon keresztül, de Brüsszel ne a multikat, hanem a régiónk kis- és középvállalkozásait támogassa.

A Jobbik a szakszervezeteknek adja a béruniós kezdeményezést

A Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, és a bérunió ügyét elindító polgári bizottság képviselője elmondta: kezdettől fogva az volt a céljuk, hogy „társadalmasítsák" a bérunió ügyét, és civil szervezeteket, szakszervezeteket, ipartestületeket, illetve különböző ágazatoknak a képviselőit tudják megszólítani. Bejelentette:a kezdeményezést ki akarják szabadítani a politika fogságából, és átadni a szakszervezeteknek.

Igaz, itt felmerül a tagállami felelősség kérdése is. Azonban az Orbán-kormány bár látja, hogy mi folyik hazánkban, de vagy egy tehetetlen báb, amelynek nincsen eszköze megállítani a forráselvonást, vagy pedig érdeke fűződik ahhoz, hogy itt a multik Kánaánban érezzék magukat.

Az utóbbi gyanút erősíti az a tény, hogy a kormánypártok elzárkóznak a bérunió támogatásától, azaz attól, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elve az EU alapelvei közé kerüljön.