Ellenőrizetlenül szórják a tízmilliárdokat a kerítésre

Nem kell közbeszerzést kiírni, az is titok, hogy ki végzi el a beruházásokat, repkednek a tízmilliárdok.

Eldőlt, ki tervezi meg a magyar-szerb határon lévő kerítés melletti manőverutat, azt azonban nem árulja el a Belügyminisztérium, hogy ki a nyertes cég - írja a Magyar Nemzet.
 
Épülnek majd még átkelőhidak és elektromos hálózat is, a beszerzések folyamatban vannak.
 
Egy a közös a projektekben: közbeszerzésre egyik esetben sem volt szükség, az Országgyűlés honvédelmi bizottsága ugyanis korábban elfogadta, hogy a Belügyminisztérium versenyeztetés nélkül válassza ki a megfelelő cégeket.
 
Az elmúlt hónapokban a bizottság legalább 20 milliárd forint felhasználása kapcsán engedélyezte, hogy a BM-nek ne kelljen pályázatokat kiírnia, ajánlattevőket versenyeztetnie. Mindezt zárt ülésen tárgyalták, így csak annyit lehet tudni, hogy a bevándorlás okozta válsághelyzettel indokolták a közbeszerzések elmaradását és a titkosításokat.
 
Korábban portálunk is beszámolt róla: már a kerítés felépítésekor is hasonló eljárások sorára figyelhettünk fel: trükkös megoldások, követhetetlen, beazonosíthatatlan tételek, indokolatlan pénzszórásnak tűnő vásárlások, túlárazások, nevetséges, szakmaiatlan elszámolások jellemezték a beruházást.