Újabb menekült gyilkolt Németországban: bozótvágóval támadt, egy autós elgázolta

Egy embert megölt és kettőt megsebesített egy szíriai menedékkérő Németországban.

A Baden-Württemberg tartományi város rendőrsége közölte: délután 16.30 körül több riasztást kaptak arról, hogy a buszpályaudvar közelében egy férfi vitába keveredett egy nővel és megsebesítette egy bozótvágó késsel.

A nő, aki egyes sajtóinformációk szerint várandós volt, belehalt sérüléseibe. A támadó megsebesített még egy nőt és egy férfit is. A helyszínre kiérkező rendőrök őrizetbe vették. Megállapították, hogy egy 21 éves szíriai menedékkérőről van szó, aki már ismert volt a hatóságok előtt.

A rendőrség szerint a támadónak nincs társa, a lakosságot nem fenyegeti további veszély a részéről.

Német hírportálok beszámolói szerint a halálos áldozat egy gyorsbüfé munkatársa, a sebesültek járókelők. A vérfürdő miatt pánik tört ki. Egy szemtanú szerint egy autós elütötte a maga körül megvadultan vagdalkozó támadót, aki földre rogyott és nem mozdult.

Alig két nap alatt ez a második, egy héten belül pedig a harmadik támadás Németországban. Péntek este Münchenben kilenc embert agyonlőtt egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár, majd végzett magával. Egy magyar gyermeket is megölt.

Az őrült férfi vonzódott a korábbi ámokfutásos bűncselekményekhez, így például foglalkozott a norvég Anders Behring Breivik 77 halálos áldozatot követelő ámokfutásával is, és éppen annak ötödik évfordulóján, pénteken hajtotta végre saját vérengzését Münchenben.

Hétfő este egy vonat utasai ellen követett el támadást egy 17 éves afgán fiatal, aki menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba. Ő baltával esett neki az utasoknak, és egyébként Magyarországon át jött be az Unióba.