Botrány: kevés a homokos Hollywoodban

Az érdekvédelmi szervezet szerint 2014-ben a hét legnagyobb stúdió által jegyzett 114 mozifilm 17,5 százalékában voltak ilyenek, és ez kevés.

Az érdekvédelmi szervezet szerint 2014-ben a hét legnagyobb stúdió által jegyzett 114 mozifilm 17,5 százalékában volt leszbikus, meleg vagy biszexuális karakter és egyetlen alkotásban sem volt azonosítható transznemű szereplő.
 
A legfrissebb adatok ugyan enyhe növekedést mutatnak a 2013-as mozifilmekhez képest, amelyekben 16,7 százalékos volt az LMBT-közösség reprezentáltsága, ám a GLAAD szerint a leszbikus, meleg vagy biszexuális karaktereknek csupán kis szerep jutott a 2014-es filmekben és leginkább a szexuális orientáltságukat kidomborítva ábrázolták őket.
 
Hollywoodot egyre több kritika éri a legnagyobb kasszasikerekben szereplő karakterek sokszínűségének hiánya miatt. Más tanulmányok a fekete, a spanyol és az ázsiai karakterek aránytalanul alacsony reprezentáltságát emelték ki.
 
A GLAAD három évvel ezelőtt kezdte meg a Warner Bros., a Paramount Pictures, a 20th Century Fox, a Universal Pictures, a Sony Pictures, a The Walt Disney Co. és a Lionsgate stúdiók éves "termelésének" elemzését. A Warner Bros. az egyetlen, amely jó értékelést kapott a szervezettől.
 
A GLAAD mindhárom évben arra jutott, hogy a vígjátékok a leginkább "befogadó" produkciók, ezek teszik ki ugyanis az LMBT-karaktereket felvonultató filmek mintegy felét.