Brenner Koloman: Elég a Fidesz háborús uszításából!

Brenner Koloman: Elég a Fidesz háborús uszításából!

A múlt héten elárasztották az országot a teljes ellenzéket háborúpártisággal vádoló, közpénzből finanszírozott propagandaplakátok. A Jobbik-Konzervatívok politikusa szerint ez szándékos uszítás, amivel csak a hatalmát akarja bebetonozni a Fidesz.

Elég abból, hogy a szomszédunkban dúló háborút a fideszes egypárti túlhatalom belpolitikai hangulatkeltésre használja – írta Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője facebook-bejegyzésében. A Külügyi Bizottság konzervatív alelnökeként korábban ő maga nyújtotta be azt a módosító javaslatot, amely a Vatikán álláspontjával összhangban az igazságos béke fontosságát hangsúlyozta.

Brenner Koloman szerint miután a fideszes képviselők nem támogatták a Jobbik-Konzervatívok módosító javaslatait, egyértelműen kiderült:

A Fidesz-kormány kizárólag belpolitikai hangulatkeltésre és oroszbarát propagandára használja a háború kérdését is.

A jobbikos politikus rámutatott: az elmúlt héten a köztereket ismét ellepő, a háborút propaganda célokra felhasználó plakátok újra csak azt bizonyítják, hogy a fideszes egypárti túlhatalom és Rogán Antal agitprop gépezete a rengeteg véráldozattal és emberi szenvedéssel járó háborút a hatalmuk bebetonozására és uszításra használják, miközben orosz hackerek ki-be járkálnak következmények nélkül a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerverein.

Szerinte a szlovák kormányfő ellen elkövetett merényletnek is intő jelnek kellene lennie arra, hogy a közbeszéd elaljasítása, az uszítás, a tudatos hazudozás hová vezethet. Nekünk, politikusoknak kitüntetett szerepünk és felelősségünk van abban, hogy valós érvek ütköztetésével és érdemi viták lefolytatásával az indulatokat ne korbácsoljuk tovább – szögezte le Brenner Koloman.

Éppen ezért a konzervatív közösségünk nevében határozottan vissza kell utasítanom azt a Fidesz által mantrázott nagyon káros üzenetet, hogy Orbán Viktoron kívül mindenki háborúpárti!

„A fideszes egypárti túlhatalom autoriter rezsimekhez való lojalitása pusztán a saját politikai és gazdasági hatalmuk megőrzését segíti, míg hazánkat akkugyárakkal, migránsmunkásokkal, kínai rendőrökkel, kínai hitelekkel, orosz kémekkel és orosz propagandával árasztják el, Magyarország nemzetközi megítélése pedig tragikus szintre süllyed” – mutatott rá az ellenzéki képviselő.

Brenner Koloman hangsúlyozta: nem háborúpárti az, aki kimondja, hogy a putyini Oroszország agresszor. Szerinte igazságos béke kell, amely nem az orosz megszállók által diktált béke.