A Fidesz politikai hergelésre használja fel a még mindig életveszélyben lévő Robert Fico elleni merényletet

A Fidesz politikai hergelésre használja fel a még mindig életveszélyben lévő Robert Fico elleni merényletet

Orbánék és a fideszes propagandamédia teli torokból üvöltve háborúpártisággal és gyűlöletkeltéssel vádolja az összes politikai ellenfelét és a teljes nyugatot. Attól sem riadnak vissza, hogy politikai tőkét kovácsoljanak egy tragikus esetből.

Robert Fico még élet és halál között lebeg, de a Fidesz már szavazatszerzésre használná a merényletet – írta a Népszava. Kocsis Máté szerint az Európai Unió vezetésének nagy kudarca, hogy az elmúlt évek arról szóltak, hogy az erőszak egyre nagyobb teret nyert a kontinensen – hívta fel a figyelmet a lap.

A Fidesz-frakcióvezetője szerint Robert Fico „békepárti politikus”, bár maga Fico az utóbbi időben igyekezett távol tartani magát Orbántól és az álláspontjától. Kocsis Máté úgy érvelt, hogy Fico ideiglenes elveszítése miatt még nagyobb a jelentősége az EP-választásoknak.

A szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt

– hazudta szemérmetlenül a fideszes a Putyin-barát, szélsőséges, militáns Juraj Cintuláról, akit szombaton hallgatott meg a szlovák bíróság.

A Fidesz-propaganda szakácskönyvéből idézve Kocsis elmondta, hogy „a háborús pszichózis olyannyira nagy, hogy teljesen áthatja az európai polgárok mindennapjait, függetlenül attól, hogy a háború vagy a béke álláspontján vannak”. Azt nem tette hozzá, hogy éppen a Fidesz és a közpénzből kitartott propagandisták azok, akik folyamatosan a háborúval hergelik a közvéleményt.

Kocsis Máté a nyugatot vádolja háborús hisztériával, pedig a Fidesz szítja folyamatosan a pánikot.

A fideszes frakcióvezető összemosta a szlovákiai magányos merénylőt a budapesti támadásokért felelős antifákkal is, pedig a két ügynek teljesen más a politikai és a társadalmi háttere.

Szerinte a mostani európai vezetők tették a mindennapok részévé az erőszakot, a háborúról való gondolkodást, pedig az ő főnöke az, aki már 2007-ben a háborús félelkeltésről beszélt, azóta pedig előszeretettel alkalmazza is.

Kocsis Máté a végén még a nukleáris fegyverekről is szót ejtett, hogy erősítse a Fidesz-szavazók körében az atomháborútól való rettegést.

(Címlapkép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Hankó Balázzsal, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkárával a Ludovika Campus fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón az Országházban 2024. április 16-án. MTI/Bruzák Noémi)