Nem árulja el a TEK, hogy szigorítanak-e Orbán Viktor védelmén a Fico-merénylet miatt

Nem árulja el a TEK, hogy szigorítanak-e Orbán Viktor védelmén a Fico-merénylet miatt

Sem a Terrorelhárítási Központ, sem Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem hajlandó egyértelmű választ adni.

Arról érdeklődött a miniszterelnök védelméért felelős Terrorelhárítási Központnál a 24.hu, hogy szigorítanak-e Orbán Viktor védelmén a szerdai szlovákiai Fico-merénylet miatt, illetve hogy kell-e változtatniuk a rendezvények biztonsági protokolljain, amelyeken védett személyek is részt vesznek.

A megkeresésre a TEK szűkszavúan csupán annyit közölt, hogy

„a TEK teszi a dolgát, az ilyenkor szokásos protokoll szerint jár el. A miniszterelnök biztosításával kapcsolatban információt nem adunk ki.”

A lap ezután Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének is kérdéseket küldött, hogy megtudja, változtatnak-e a Orbán Viktor kampányán a szlovákiai merénylet miatt, csökkentik-e a kampányeseményeket, esetleg szűkítik-e a közönségtalálkozókat.

„A miniszterelnök programjairól mindig kellő időben tájékoztatjuk a nyilvánosságot” – reagált szintén egy mondatban Havasi Bertalan.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban a besztercebányai Roosevelt kórházba szállított, és ott sok órás műtéten átesett Robert Fico állapota stabil, de még mindig nagyon súlyos. Sajtóközlések szerint a kormányfőre további műtét vár, a pozsonyi Pravda szerint a csípőízületét kell még megoperálni.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezése Brüsszelben a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. Orbán Viktor mögött Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)