Brókerbotrányok: Csak a haverokat kárpótolná a kormány?

A Jobbik azt követeli, hogy kormány ne csak a hozzá közelálló Guaestor-botrány károsultjait kárpótolja, hanem mindenkire terjessze ki ezt.

A politikus szerint a Guaestor-botrány is pont úgy érhet véget, mint az összes korábbi hasonló. Úgy tűnt el 300 milliárd forint, hogy egyetlen komoly felelős elszámoltatás se történt meg. Szász Károlyt pedig, aki ezekben az években irányította Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, még kis is tüntette a kormány.

A kártalanítással kapcsolatban a radikális ellenzéki képviselő megjegyezte: a kormány jelenleg is akadályozza azt, hogy a Quaestor ügyfelei hozzájuthassanak a pénzükhöz.  Hozzátette: komoly probléma továbbá az is, hogy a kormány csupán a hozzá közel álló Quaestor ügyfeleit kívánja oly módon kártalanítani, hogy a befektetői értékhatárt 6 millió forintról 30 millióra növelte. Mindeközben azokon a tízezreken, akik a Hungária Értékpapírnál, vagy a Kun-Mediátornál tartották a pénzüket, nem kíván segíteni a kormány, nekik egyetlen fillért sem szeretnének adni.

Volner János ceglédi választókörzetében több tízezer károsultja van a Hungária Értékpapír Zrt. csődjének. Sokan kilátástalan helyzetbe kerültek, mert az összes megtakarításukat elvesztették.  

A Jobbik véget fog vetni annak, hogy a főkolomposok megússzák ezeket az ügyeket - hangsúlyozta a politikus. Azt követelte továbbá a Fidesz országgyűlési képviselőitől és a MNB vezetőitől, hogy büntetőjogi felelősségük tudatában tegyenek nyilatkozatot arról, hogy nem mentettek ki bennfentes információk alapján pénzeket a Quaestorból.