A budapesti közbeszerzések körül felbukkant a főpolgármester-helyettes „gyermekeinek az apja”

A budapesti közbeszerzések körül felbukkant a főpolgármester-helyettes „gyermekeinek az apja”

A közismert baloldali milliárdoshoz, Leisztinger Tamáshoz kötődő ciprusi offshore vállalkozást találta meg az Mfor annak a céghálónak a végén, melyet a BKV budapesti buszbérléseire írtak ki április 28-án. A tenderre hárman pályáztak:

  • a Truck-Trailer & Parts Haszongépjármű és Alkatrész Kft.,
  • az Infinitours Kft., melynek ajánlatát érvénytelennek nyilvánította a kiíró,
  • valamint a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.

A nyertes a harmadik pályázat lett, velük kötötték meg a 342,72 millió forintos szerződést. A zrt. ügyvezetője egy vecsési magánszemély, akinek semmilyen más cégkötődése nincs (azaz stróman), ám fura, hogy

a vállalkozást idén május 11-én, azaz két héttel a BKV tenderének határideje előtt alapították.

A CR-Facilities többségi, 50 százalékos tulajdonosa a Cratis Ingatlanbefektető Zrt. (a másik két tulajdonos 30, illetve 20 százalékot birtokol a részvényekből), ennek tulajdonosa viszont

egy ciprusi offshore cég, az Agrina Holdings.

Az Mfor kiemeli, ebben az offshore cégben ciprusi tisztségviselők mellett három magyar személy neve tűnik fel: Sasinszki Ágnesé, Temesvári Gáboré, valamint Jákó János Dezsőé. Utóbbi személy feltételezhetően az az ügyvéd lehet, aki a Cratis Ingatlanbefektető Zrt. kézbesítési megbízottjaként szerepel a cégkivonatban. Sasinszki Ágnes és Temesvári Gábor pedig

az ismert baloldali milliárdos, Leisztinger Tamás cégbirodalmához szorosan kötődő személyek.

Sasinszki jelenleg is Lesztinger zászlóshajó cégének, az Arago Zrt.-nek vezető tisztségviselője, sőt egy másik ciprusi offshore cégben, a Hartberg Investmentsben is igazgatói feladatokat lát el. Temesvári Gábor pedig a sajtóban megjelent információk szerint Leisztinger Tamás bányavállalatánál, az Ormosszén Szénkitermelő Zrt.-nél projektvezető – teszi hozzá a gazdasági portál.

Mindenképp meg kell említeni,

Leisztinger Tamás korábbi élettársa, egyben gyermekeinek az anyja nem más, mint Tüttő Kata, aki a tavalyi önkormányzati választások óta Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.

Tüttő Katát is az csak az értheti, aki alapított már családot egy oligarchával

Tüttő Kata MSZP-s politikus, a baloldali pártok által támogatott belvárosi polgármesterjelölt most az Indexnek nyilatkozott egy hosszabbat. (Legutóbbi hosszabb interjúja szintén emlékezetes lett, ugyanis a Leisztinger Tamás tulajdonában álló Népszavának elismerte, hogy már nem alkotnak közös párt Leisztinger Tamással, gyermeki édesapjával).

A baloldali milliárdosnak a Fidesz-közeli üzletemberrel is van közös biznisze: Mészáros Lőrinc tőle vette meg a Hunguest Hotels szállodaláncot.