Kirabolták a lányt a buszon, a sofőr a tettesek után hajtott

Kirabolták a lányt a buszon, a sofőr a tettesek után hajtott

A rendőr még csak meg sem hallgatta.

Minden ízében tanulságos történet zajlott le néhány nappal ezelőtt egy kis Heves megyei faluban. Ahol egy fiatal lány bőröndjét ellopja néhány helybéli, ahol a buszsofőr hajt az elkövetők után és ahol a rendőr még csak meg sem hallgatja a meglopott lányt.

"Szétszaggatták a táskám, mindent átkutattak, ellopták a melegítőruháimat, az anatómiai párnám, de vitték a táplálékkiegészítőket, vitaminokat is. Még a fogkefém is ellopták"

- meséli történetét Anita, aki a héten Budapestről utazott Sarudra, egy sporttáborba.

A testnevelő tanárként dolgozó lány elbeszélése szerint a távolsági busz Átánynál tartott, amikor a megállóban álló busz poggyásztartójából három helybéli férfi ellopta a táskáit. A lánynak a buszsofőr szólt, majd Magyarországon szokatlan módon

a férfiak után indult - a komplett busszal.

A helyi cigánysoron sikerült is utolérni az elkövetőket, ahol nyilván mindenki mindent tagadott, ám azért csak előkerült a szétdúlt táska, és annak maradék tartalma.

"Szerencsés vagyok - mondta a sofőr. Legalább a bőrönd és néhány ruha meglett"

- meséli Anita, akit természetesen így is megviselt a történet, különösen annak fényében, hogy most úgy kell dolgoznia a táborban, hogy a felszerelésének nagy része hiányzik.

A kissé vadnyugati történet azonban itt még nem ért véget. A bátor buszsofőr akciója után ugyanis értesítették a rendőrséget is, akik pár megállóval később utol is érték a buszt, ám 

azt már nem tartották fontosnak, hogy meghallgassák a lányt és jegyzőkönyvet vegyenek fel.

Az egyenruhások nem éppen szabályszerű eljárását látva nyilván nem az első és nem az utolsó ilyen eset ez a környéken. 

Nyomozás várhatóan nem is lesz az ügyből. A rendőrséget természetesen kerestük az ügyben, egyelőre még nem reagáltak megkeresésünkre.

A lopás pontos időpontját nem írjuk le, ugyanis még az is előfordulhat (hogy a tanulságos ne legyen még tanulságosabb történet), hogy a buszsofőrt hurcolják meg a kiállásáért.