Martin Schulz levágott fejével pózol Angela Merkel

A Charlie Hebdo francia szennylap most kivételesen nem valamelyik vallást gyalázza.

Az erősen balliberális beállítottságú lap természetesen nem bírta ki, hogy nem mondjanak oda egy kicsit Donlad Trupnak is. A címoldal bal alsó sarkában látható a Spiegel borítója, amelyen az amerikai elnök tartja kezében a Szabadság-szobor fejét, ezzel mintegy utalva arra, hogy szerintük Trump felszámolja a demokráciát az USA-ban.

A magát szókimondónak, nagyon viccesnek és trendinek gondoló Charlie Hebdo szerkesztőségében soha nem érezték, hogy a humorizálásban hol húzódik a jó ízlés határa. A Mohamed-karikatúráik az iszlám világban hatalmas felháborodást keltettek, számos alkalommal meg is fenyegették a szerkesztőséget. Végül alig több mint két éve, 2015. január 7-én két fegyveres rontott be az újságnak otthont adó irodaházba, a lap munkatársai közül összesen kilenc embert öltek meg.

A francia szennylap legutóbb tavaly december végén keveredett botrányba, akkor az orosz védelmi minisztérium Fekete-tengerbe zuhant Tu-154-es típusú gépének tragédiáját találták viccesnek.

Az orosz repülőgép katasztrófáján viccelődik a Charlie Hebdo

A rajzon egy zuhanó repülőgép látható, és egy katonai egyenruhát viselő férfi (valószínűleg az orosz hadsereg Alekszandrov művészegyüttesének egyik szólistáját ábrázolja) amint azt énekli: "A-A-A-A-A-A". A kép felirata szerint "bővül a Vörös Hadsereg Kórusának repertoárja". A karikatúra megjelenését követően szerda este Franciaország elleni szankciókat követelő internetes petíció indult egy orosz honlapon a szatirikus lap orosz tragédiákon való gúnyolódása miatt.

A két évvel ezelőtti terrortámadás követően sokan, elsősorban kinyúltpulcsis liberálisok és balosok „Je suis Charlie” (Én is Charlie vagyok) feliratú pólók viselésével fejezték ki szolidaritásukat a lappal. Érdekes lenne megkérdezni most őket, hogy mit szólnak Martin Schulz levágott fejéhez? Megvan-e még a korábban nagy becsben tartott póló?