A baloldali emberek egyetlen esélyét a Jobbik jelentheti - írja az önkormányzati lap

Üzenet Csepelről.

A Csepeli Hírmondó legfrissebb számában egy hosszabb anyagot szántak a baloldali pozícióharcnak, ennek végén szóba került a Jobbik is.

"A Jobbik veheti át a baloldali pártok helyét"

 - így az önkormányzati lap.

Ahogy írják, a hagyományos baloldali pártokat leterheli a pozícióharc, míg a "baloldalra átállt Jobbik viszonylag egységes képet mutat". Azt is hozzáteszik, hogy a fiatalokat csak a Fidesz, a Jobbik és a Momentum képes megszólítani.

"Ha pedig nem számítjuk Budapestet és a nagyvárosokat egyetlen ellenfele maradt a Fidesznek: a Jobbik."

A cikk szerint az ellenzéki pártnak a vidéki kistelepüléseken és városokban sok helyen már sikerült átcsábítani a baloldali szavazókat, példaként említve Ózdot.

A Jobbik Budapesten hagyományosan gyenge, de a lap szerint a peremkerületekben lehet esélyük arra, hogy az összeomló baloldal helyén építkezzenek. Itt Csepelt és Soroksárt emelték ki.

"Dr. Szabó Szabolcs (az Együtt helyi politikusa - a szerk.) ráadásul az illegális muszlim bevándorlók betelepítésének lelkes híve, amivel a baloldali szavazók nagy része sem ért egyet. Számukra az egyetlen esélyt a Jobbik jelöltje jelentheti majd a Fidesz ellen"

 - vonja le a végső következtetést a cikk.

Aktív a helyi Jobbik

A párt helyi országgyűlési képviselőjelöltje Bereczki Miklós. Legutóbbi akciójuk során a Kossuth Lajos utcai háztömbök környékén takarították a szemetet, mert az önkormányzat semmit nem tett ennek érdekében.