Csak azért nem írjuk le, szerintünk miért vezetett így műsort Demcsák Zsuzsa, mert nem akarunk pert

Diktatúra .. eee ... módján

A műsorvezetőnek már a felvezető szöveggel is meggyűlt a baja. Kiderült milyen remekül alkalmas lenne közúti ellenőrzéseknél a szonda bedöglése esetén a

"kvótakereset"

kifejezés kimondatása a vizsgált delikvenssel. Nem könnyű szó. 

A beszélgetés egy pontján egy pillanatra rezgett a léc, hogy Szanyi kapitány viszi el a show-t, amikor azt találta mondani: "a nemzetközi megfigyelők világosan leírták", hogy a 2014-es választások "nem feleltek meg a demokratikus választás igényeinek, és ezért van olyan kevés szocialista képviselő az Országgyűlésben. Ám Demcsák ügyelt rá, hogy ne az MSZP-s politikusnak legyen kellemetlen a helyzet. Megpróbálta feltenni azt az egyébként valóban felmerülő kérdést, hogy ha Magyarországon nincsenek szabad választások, akkor talán maga Szanyi is illegitim módon ült az EP-ben? Nos, ez így sikerült:

Az interjúra a koronát az tette fel, amikor a műsorvezető a letelepedési kötvények kapcsán Oroszlán Szonját lealázó naiva alakítást villantott meg.

Egyébként érdemes megtekinteni az egész interjút, amelyben nem csak Demcsák Zsuzsa teljesítménye, de Szanyi Tibor heroikus küzdelme - illetve ennek kivetülése az arcára - is felejthetetlen élményt nyújt. 

Én azt hiszem, e médiatörténeti súlyú pillanatokat már csak egy Demcsák-Kunhalmi duó tudná überelni. Tűkön ülve várom.