Az elnöki palotában lehet búcsúzni Maradonától, egymillió emberre számítanak

Az elnöki palotában lehet búcsúzni Maradonától, egymillió emberre számítanak

A szerdán elhunyt Diego Maradona koporsóját a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön, napközben.

Minden idők egyik legjobb futballistája 60 éves korában távozott az élők sorából, a halálát - s ezt a boncolás is megerősítette - szívroham okozta. Szerdán, helyi idő szerint 11.30 körül találtak rá az otthonában, élettelenül feküdt az ágyában.

Így búcsúzott Maradonától a futballvilág

Ahogy korábban írtuk: életének 60. esztendejében elhunyt Diego Armando Maradona. Sajtóinformációk szerint az egykori klasszis tigrei otthonában állt le a szíve. Maradonát november elején műtötték egy vérrög miatt az agyában, akkor még az orvosok azt mondták komplikáció nem várható. A futballvilágot megrázta a korábbi legendás játékos halála. Nagyszerű játékosok és klubok búcsúztak Maradonától.

A holttestét éjjel egy mentőautóval szállították a Casa Rosadába - írta a helyi média. Már napfelkelte előtt ezrek álltak sorba, hogy egy utolsó pillantást vethessenek rá, illetve az argentin zászlóval letakart koporsójára. A tisztelői maszkban, biztonsági ellenőrzés után léphetnek be az épületbe, sokan közülük sírnak, mások 10-es mezt dobtak arra az elkerített részre, ahol a koporsó áll.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, az elhunyt családja azonban azt kérte, hogy a ravatalozás ne tartson ilyen hosszú ideig. Ezzel együtt egymillió búcsúzóra számítanak.

A világ Maradona halálának másnapján...

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) ...nyilván szegényebb, unalmasabb, valóságosabb. Véget ért a mese arról, hogy a legkisebb királyfi a nyomornegyedből is meghódíthatja a világot; és rendes dél-amerikaiként átlépve közben minden egyes határt.

Halálhírére a tisztelői a főváros központjában álló jelképhez, az obeliszkhez, illetve a Boca Juniors stadionjához, a Bombonerához vonultak, ott emlékeztek rá. A részvétnyilvánítások folyamatosan érkeznek a világ minden részéről.

A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de azóta egészségi problémákkal küszködött.

(MTI)