Diszlexiások dolgozhatnak a köztévénél?

Hacsak nem feltételezzük azt, hogy szándékosan manipulálnak a fideszes holdudvarból rokonokkal és strómanokkal feltöltött köztévénél.

Tegnap este furcsa mondatra figyelhettek fel a Habony-média tematizációs képességét tesztelő hazugspirál működésének újabb állomásán. A Farkasokról szól már napok óta a fideszes médiabirodalom, és bár a téma rajtuk kívül senkit nem érdekel ebben az országban, azért még lehettek olyanok, akik felkapták a fejüket akkor, amikor Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét vélhetően egy diszlexiás szerkesztő utasítására azzal szembesítette Kovács Andrea műsorvezető, hogy az airsoft-csapat tagjai állítólag "határőrhelyeket" (sic!) keresnek fel. Ezt a köztévé elvileg idézte.

Az Alfahír főszerkesztője, aki nemrég beszélt is a Farkasoknál töltött szabadidős tevékenységéről, egy Facebook-posztban mutatta be, hogy mit is próbált újabb izzadtságszagú botrányként eladni a kézi irányítású köztévé. Mint írja, a Farkasok nem "határőrhelyeket" keresnek fel, hanem "határhelyzeteket", amelyek megedzik őket. Így pontos az idézet.

Farkasok és rókákNéztem a napokban a híreket, és egy ideig még fel is jegyeztem, hogy milyen hazugságokat mondtak a...

Posted by Magvasi Adrián on Monday, March 14, 2016

A kínos eset tanulsága tehát az, hogy a köztévé vagy diszlexiásokat foglakoztat, amit annak fényében tökéletesen meg is értenénk, hogy többnyire nem szakmai alapokon foglalkoztat munkatársakat, hanem rokoni szálak és párthűség alapján, vagy pedig súlyosan manipulál.

A választ nem tudjuk, ahogyan azt sem, hogy az M1 szerkesztőségében szokták-e október 23-án az Internacionálét énekelni, miközben a Ripost és a Faktor munkatársainak fél lábon kell kaviárt felszolgálni Habony Árpádnak. Félmeztelenül, hintőporos mellkasukon ősi reptilianidák szimbólumaival. A főpapként tisztelt Andy Vajna zsírpapírra rajzolt fényképe alatt. Ki tudhatja az ilyesmit?