Posztmodern: 20 ezer fontért kelt el Pigcasso, a művész malac szájjal festett képe

Posztmodern: 20 ezer fontért kelt el Pigcasso, a művész malac szájjal festett képe

20 ezer fontért (átszámítva több mint 8,5 millió forintért) adták el a világhírű sertés festőművész, Pigcasso legújabb alkotását – írja a 24.hu a Daily Mail cikke alapján.

Az ötéves, majdnem 700 kilós disznó a szájával festette meg a “Wild and Free” című művet, amely három órával a meghirdetése után el egy német vevő, Peter Esser vásárolt meg. Az eladásból befolyó 20 ezer fontot a Farm Sanctuary SA állatmenhely működtetésére és a veszélyeztetett állatok gondozására fordítják.

A malac éppen munka közben:

A „Wild and Free” című festményében leginkább kék, zöld és fehér csíkok dominálnak, persze végeredményben egy absztrakt műalkotásról beszélünk, ami több hétbe telt, mire elkészült.

Íme a szóban forgó festmény:

Mint a cikkből kiderült, a sertést egy hónappal a születése után mentette ki egy vágóhídról Joanne Lefson még 2016-ban, majd az állat Lefsonék Dél-Afrikai Köztársaságban található menhelyére, a nyugat-fokföldi Farm Sanctuary SA-ba került.

És hogy mikén fedezék fel a malac rendkívüli tehetségét? Történt, hogy Lefson egyszer egy ecsetet felejtett a malac óljában, a disznó pedig használni kezdte, megmentőjében ekkor jött rá, hogy az állat mennyire tehetséges.

Pigcasso az elmúlt években a világ legismertebb disznó-festője lett, külön Wikipedia-oldala készült róla, sőt a malacnak saját weboldala is van egyébként, ahol az összes munkája megtalálható. 

A tehetséges állat eddig már több mint 400 művet készített.