Dobrev: Karácsony forgatókönyve Orbán forgatókönyve, a destabilizálás forgatókönyve

Dobrev: Karácsony forgatókönyve Orbán forgatókönyve, a destabilizálás forgatókönyve

Folytatódik a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán megkezdődött különharc a DK-s Dobrev Klára és az MSZP-P-LMP által támogatott Karácsony Gergely között. A lényeg végsősoron az elszámoltatás, illetve a NER lebontásának mikéntje - egy esetleges kormányváltás után. 

5 bomba, ami miatt érdemes volt megnézni az RTL Klub miniszterelnök-jelölti vitáját

Péntek este volt a második ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita, ezúttal az RTL Klubon. Még a részletes elemzések hátra vannak, de 5 érdekességet igyekszünk most megmutatni. Talán a legnagyobb hoppá!-élményt Karácsony Gergely szolgáltatta. Ugyanis kijelentette, zuglói lakosként nem támogatná a szocialista Tóth Csabát, és Hadházy Ákosra szavazna.

Mint ismert, Dobrev Klára feles többséggel is neki menne Orbánék kétharmados törvényeinek, míg Karácsony Gergely a pénzcsapokat zárná el, és szerinte amit a DK-s jelölt mond, nem több, mint politikai humbug. 

A 444-nek adott interjúban Dobrev Klára ismét kitért erre a vitapontra. 

"Karácsony Gergely az egyetlen, aki azt mondja, hogy nem szabad hozzányúlni a kétharmados törvényekhez, és amennyiben nem lehet kormányozni, mert például a költségvetési tanács visszadobja a költségvetést, ami önmagában is egy hajmeresztő korlát, akkor legfeljebb előrehozott választást kell tartani. Szerintem az előrehozott választás Orbán Viktor forgatókönyve, ami az európai magyar demokrácia végét jelentené"

- mutatta be a Karácsony Gergely-féle puha elszámoltatást Dobrev Klára. Amikor ezután kapott egy egyértelműsítő kérdést, le is csapta a labdát:

"Karácsony Gergely forgatókönyve az előrehozott választás belengetéséről Orbán Viktor forgatókönyve, a destabilizálás forgatókönyve. A politikában a naivitás nem hiba, hanem bűn. Az én forgatókönyvem a stabil kormányzásé".

Egy erősen kontraszelektált közeg hozhatta ki tegnap Dobrev Klárát győztesnek

A pénteki tévé vita után a Závech Research még a késő este közölt egy kutatást a miniszterelnök-jelöltek RTL Klubon nyújtott szerepléséről. Ebben azt írták, hogy 1040 résztvevővel végezték el a mérést, és a válaszadók 30 százaléka szerint a DK-s Dobrev Klára volt a legmeggyőzőbb, illetve 31 százalékuk szerint a DK-s Dobrev Klára nyerte meg magát a vitát is.