"Nincs ellenem bizonyíték" - mondta a gyilkosságban való segédkezésért őrizetbe vett ex-fideszes képviselő

Végéhez közeledik a per.

Gál Roland, Dunaújváros egykori fideszes önkormányzati képviselője 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, április óta lakhelyelhagyási tilalom mellett már otthon töltheti mindennapjait. A képviselőségéről, a párt nyomása miatt lemondott Gál, jelenleg egy építkezésen dolgozik fizikai munkásként - írja a Magyar Nemzet.

A férfi büntetőpere februárban kezdődött, és tegnap került sor a 70 tanú listájából az utolsók kihallgatására is. Két hét múlva már a perbeszéd következhet, így lassan pont kerül az ügy végére.

Az ex-fideszes képviselő elleni vád teljes egészében a másodrendű vádlott vallomásán alapszik, aki a vádirat alapján a gyilkossággal vádolt G. Antaltól 1,3 millió forintot kapott a hallgatásáért és a gyilkosság nyomainak eltüntetésében való segédkezéséért cserébe.

„Nincs bizonyítéka ellenem az ügyészségnek, se ujjlenyomat, se DNS, se terhelő tanúvallomás”

- nyilatkozta a lapnak Gál Roland.

Mi ez, ha nem pofátlanság?

"Szabadon járkál Dunaújváros utcáin ahelyett, hogy börtönben ülne, és arról nyilatkozik, hogy nincs ellene bizonyíték - mi ez, ha nem pofátlanság? Még csak nem is tagadja bűnösségét. Bízom abban, hogy a nyomozó hatóságok nem falaznak egy (ex)fideszes politikusnak - esetleg azért, hogy a kampányban ne okozzon több kellemetlenséget" - reagált erre Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A vád szerint Gál 2013-ban az áldozat Dunaföldvári házához szállította a gyilkosság elkövetésével vádolt G. Antalt - aki a volt politikus élettársának nevelőapja - majd rokona dunaújvárosi házánál segédkezett a holttest pincébe való levitelénél és bebetonozásánál. A vállalkozó nyakát G. Antal szemből, puszta kézzel ragadta meg, majd addig fojtogatta, amíg el nem reccsent a gégéje.

Újabb részletek a dunaújvárosi gyilkosságról! Halálra verték, pincében rejtették el a holttestet

Január 5-én indult a nyomozás az évekkel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi ügyében, melyből időközben gyilkossági ügy lett. A rendőrség ma először tartott sajtótájékoztatót a témában. Molnár Gábor rendőrezredes a 2013-ban elkövetett emberölésről tájékoztatta a hallgatóságot. Mint elmondta, a bűncselekmény Tolna megye területén történt, ezért folytatja le a nyomozást a helyi rendőrség.