Duplán fizetnek a miskolciak a távhőért?

A Miskolci Hőszolgáltató ott is ugyanazt az alapdíjat számolja fel, ahol nincs melegvíz-szolgáltatás, mint ahol van. A Jobbik feltette a kérdést: luxusutakra költenek ebből?

Költenek-e luxusutakra a duplán számított vízmelegítési díjból Miskolcon? – hangzott el a kérdés a Jobbik csütörtöki miskolci sajtótájékoztatóján. Szemes István, a Városüzemeltetési Bizottság jobbikos tagja és Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője felháborítónak nevezte, hogy a fideszes városvezetés a MINAP című propagandalapján keresztül arról sem tájékoztatja a miskolciakat, hogy 12 fős részleget hozott létre a Miskolci Hőszolgáltató (MIHŐ) menedzsmentje, mivel az egy éven túli tartozások miatt mintegy 3 milliárd forintra növekedtek a közszolgáltató kinnlevőségei.
 
Információik szerint arról nyilatkoztak a MIHŐ vezetői, hogy ennek az összegnek az üzemi veszteségként történő elszámolásáról szó sem lehet, ezt is a számlájukat becsületesen megfizetők fogják kifizetni, például az alapdíjban.
A „Kriza-modell” nem más, mint a becsületesek sanyargatása, egy tartalom nélküli kommunikációs lufi
– hangoztatták. Amennyiben lenne felelős városvezetés, úgy számon kérnék az önkormányzati cég vezetését a tartozások felhalmozódása miatt, fellépnének a fizetési kötelezettségeiket teljesítő lakók érdekében, és tájékoztatnák a miskolci lakosokat a valós tényekről – tették hozzá.