Újra felmondhatnak az ápolók és a rendőrök

Újra felmondhatnak az ápolók és a rendőrök

A magyar kormány eltörölte a 2020. november 28-i rendeletét, amely megtiltotta az egészségügyi dolgozóknak a rendes felmondást a járvány miatti vészhelyzetre hivatkozva - írja az Index.

Az erről szóló 308/2021. (VI. 7.) számú kormányrendelet június 15-én lép hatályba a Magyar Közlöny hétfői száma szerint. emellett a 2020. december 9-i kormányrendelet is törlésre került, így a rendvédelmi szervek hivatalos állományában lévők is újra élhetnek a rendes felmondás lehetőségével.

Korábban beszámoltunk róla, hogy még az érdekképviselőket is meglepte annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a belügyi dolgozók körében végeztek. Eszerint az állományban dolgozók 70 százaléka fontolgatja a felmondást, illetőleg a pályamódosítást. A főbb problémák között szerepel az alacsony fizetés, a kiégés és a kevés szociális juttatás.

Tömeges felmondás? 80 százalékos béremelésre lenne szüksége az egészségügyi és a belügyi dolgozóknak

A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy még az érdekképviselőket is meglepte annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a belügyi dolgozók körében végeztek. Eszerint az állományban dolgozók 70 százaléka fontolgatja a felmondást, illetőleg a pályamódosítást. A főbb problémák között szerepel az alacsony fizetés, a kiégés és a kevés szociális juttatás.