Egy jó tanács: soha ne szembesítsd Orbán Viktort az egészségügy valódi helyzetével!

A miniszterelnök durván beleszállt az orvos társadalom bátor részébe.

Az ilyen felvetésekre, mint hogy "még soha nem dolgoztak ennyire kevesen az egészségügyben", illetve "az ágazatban dolgozók bére nem éri el a XX. század végi szintet", vagy hogy "nem történt meg a bérfelzárkóztatás",  természetesen a Habony-művek kidolgozta már a hivatalos álláspontot:

"a magyar egészségügy 2010 óta soha nem látott fejlesztésen ment keresztül, milliárdokat költöttünk a kórházakra, és a dolgozók béremelésére is".

Punktum - mindenki higgyen, amit akar!

Na de mi történik akkor, ha az óvatlan szakpolitikus mégiscsak szeretne érdemi választ kapni a miniszterelnöktől, és keserűen megjegyzi:

"Ezért is gondoltam, hogy szüksége lesz egy konzíliumra önnel kapcsolatban, mert úgy tűnik, az elmondottak alapján Ön vagy nem látja, vagy nem hallja, vagy nem érti magát a problémát".

Ilyenkor Orbán Viktor papírt cserél - a naiv szemlélődő még talán azt is hihetné, hogy egy szakmai alapú vita következik, adatokkal alátámasztva - és durva személyeskedésbe kezd. Amellyel azonban szembemegy korábbi kijelentésével, miszerint nem szabad bántani azokat a magyarokat, akik az Európai Unión belül egy másik tagállamban vállalnak munkát.

 

Kétségtelenül a nap híre volt tegnap felszólalásom, amelyben Orbán Viktorral akasztottam tengelyt.https://youtu.be/ZqKO4GdfT8c

Közzétette: Dr. Lukács László György – 2016. március 1.

Már pedig Orbán Viktor csak azért, hogy személyében támadja a jobbikos politikust, durván beleszállt a magyar orvostársadalom azon részébe, amelyben volt elég - a kormányfő szavaival élve - kraft ahhoz, hogy külföldön vállaljon munkát.

Orbán Viktor, 2016. február 23.

Ugyanis, ahelyett hogy érdemi egyeztetés alakult volna ki a két politikus között, Orbán Viktor előre bekészített válaszában arról beszélt, hogy Lukács László György cége orvosoknak segédkezett abban, hogy elhagyják az országot, tehát a politikus gyengíti a magyar egészségügyet. Ezzel a kijelentésével megidézte a jereváni rádió hírfolyamát, hiszen a hivatkozott cég nem Lukácsé, hanem a testvéré, és nem csempészett ki az országból orvosokat, hanem mások mellett, magyar orvosoknak segített abban, hogy megtalálják számításaikat az Unión belül.

De akárhogy is nézzük, úgy tűnik, hihetünk a jobbikos diagnózisnak, a miniszterelnök valóban nem érti az egészségügy problémáját.