Jobbik: Tegyék lehetővé az elektronikus szavazást a külföldön dolgozó magyaroknak!

Jobbik: Tegyék lehetővé az elektronikus szavazást a külföldön dolgozó magyaroknak!

Brenner Koloman, a párt elnökhelyettese szerint nem szabad megkülönböztetni a trianoni határokon túlra szakadt, és a jobb élet reményében külföldre költözött magyar honfitársainkat.

Brenner Koloman felelős jobboldali, konzervatív politikusként elkeserítőnek és felháborítónak tartja, ahogyan a határon túli magyarok szavazati jogának kérdését a magyar politika bizonyos, „Orbántól Gyurcsányig terjedő groteszk skálán megtalálható” szereplői időről időre pusztán uszító kampányeszköznek használják.

Szánt szándékkal hergelnek egymás ellen magyar polgárokat magukat nemzetinek, vagy éppen szociálisan érzékenynek hazudó politikusok

mutatott rá az ellenzéki politikus.

A Jobbik elnökhelyettese, korábban az Országgyűlés alelnökeként is mindig arra törekedett, hogy kifejezze a nemzet egységét. Hangsúlyozta: pártja mindenkit a magyar nemzet részének tekint, legyen akár a határon túli magyar közösségek tagja, vagy a megélhetés reményében külföldre költözött és ott dolgozó magyar polgár.

„Nekünk az a fontos, hogy minden magyar ember, aki szellemileg elég érett hozzá, dönthessen a közös sorsunkról és a közös jövőnkről” – fejtette ki Brenner Koloman Éppen ezért a Jobbik azt javasolja, hogy a szavazati jog megszerzésének alapvető feltétele legyen az általános iskola nyolc osztályának az elvégzése. Nem az a kérdés, hogy ki hol él magyarként, hanem hogy képes-e önállóan, felelősen dönteni – mondta el ezzel kapcsolatban a párt elnökhelyettese.

A Jobbik évek óta javasolja, hogy a külföldön élő, dolgozó magyar polgárok is szavazhassanak több száz kilométer utazás nélkül.

A 21. század követelményeinek megfelelően tegyék számukra elérhetővé az elektronikus szavazás intézményét. Legyen minden polgárnak egyforma esélye arra, hogy gyakorolhassák alkotmányos jogaikat!

Brenner Koloman ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy amennyiben a Fidesz valóban új, határon túli választókerületek kialakításában gondolkodik, akkor semmiképpen ne feledkezzenek majd el a londoni, berlini, hamburgi, bécsi és egyéb európai körzetekről sem.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)