Egyik oldala Jobbik, másik Mi Hazánk. Mi az?

Egyik oldala Jobbik, másik Mi Hazánk. Mi az?

A sokat látott, kampányban edzett szemek is elkerekedtek, amikor azt látták, hogy a Mi Hazánk Orosházán induló képviselőjelöltjének oszlopplakátjának másik felén egy másik, szintén a városban induló civil polgármesterjelölt képe látható. Újrahasznosítás fű alatt? Videó:

Sok mindent tapasztal egy polgármester- vagy képviselőjelölt egy választási kampány során, ám az országos szinten is „különlegességnek" számít, hogy két eltérő jelölt legyen látható egy plakáton. Ráadásul Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom polgármesterjelöltje, amikor először meglátta a magát egy másik párt plakátján, nem hitt a szemének.

Ahogy a fenti, Facebookra feltöltött videón is látszik,

az oszlopra kirakott plakát egyik oldalán Gonda Richárd képviselőjelölt, a másikon Szabó Ervin polgármesterjelölt látható.

Szabó egyébiránt a Jobbik indította összellenzéki képviselőjelölt is volt két éve, de ahogy azt az Alfahírnek elmondta, az ezt ábrázoló plakátokhoz nem juthatott volna hozzá a mihazánkos jelölt.

„Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a Mi Hazánk jelöltjének önkormányzati választási plakátja az én 2022 országgyűlési kampányplakátomra van nyomtatva" – nyilatkozta megkeresésünkre Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom polgármesterjelöltje.

„Azaz az egyik oldalán a Mi Hazánk polgármesterjelöltje van, a másikon pedig én. Érdekesség, hogy a 2022-ben használt plakátjaimat a törvények szerint eltávolítottuk, majd egy céggel pedig elvitettem. Tudomásom szerint egy telepre kerültek. Fogalmam sincs, onnan hogyan kerülhetett a Mi Hazánk polgármesterjelöltjéhez ezek után" – fogalmazott a helyi ellenzéki politikus.

A videóban látható állapot mostanra annyit változott, hogy a plakátnak azt a részét, amin én látszom, már letakarták

– tette hozzá Szabó Ervin.

(Címlapkép: Képkivágások arról, hogy Szabó Ervin plakátjának hátuljára Gonda Richárdot rakták - Alfahír)