Egységben Magyarországért: A magyar emberek fizetik meg a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának következményét

Egységben Magyarországért: A magyar emberek fizetik meg a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának következményét

Ahogyan arra számítani lehetett, a rekordtempóban növekvő infláció miatt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa újabb kamatemelésről döntött. A jegybank a drámai ütemben növekvő árak láttán idén már harmadszor emelt kamatot, a mostani 100 bázispontos emelés történelmi léptékű és jelzi, hogy nagy baj van

- reagált közleményében a Monetáris Tanács döntésére az Egységben Magyarországért szövetség.

Az egységes ellenzék pártjai szerint egyértelmű, hogy az MNB kamatemelése a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának újabb egyenes következménye. Ahogyan a rekordmértékű infláció, az árak elszabadulása, az ingatag lábakon álló forint is annak az eredménye, hogy a Fidesz képtelen hatékonyan fellépni a magyar gazdaság érdekében.

Április 3-án ezért is kell kormányt váltanunk, hogy megfékezhessük az árdrágulást, az infláció ugyanis a szegények adója. A kormányváltást követően az új kormány feladata lesz, hogy előkészítse a stabil és erős euró bevezetését és megszabadítsa a magyar családokat folyamatos drágulás hatásaitól Az Egységben Magyarországért pártjai szerint az áremelés helyett eljött a béremelés ideje!

- zárul a közlemény.

Az MNB 100 bázisponttal emelte a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal, 4,40 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és ugyanekkora mértékben növelte a kamatfolyosó két szélét is. Februári ülésén az MNB grémiuma az alapkamatot 3,40 százalékra emelte az addigi 2,90 százalékról, emellett az egynapos betéti kamatot ugyancsak 3,40 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatát 5,40 százalékra emelte.