Egységes Diákfront: „Köszönjük szépen, Pintér elvtárs!”

Egységes Diákfront: „Köszönjük szépen, Pintér elvtárs!”

A diákok szerint nem meríti ki a „szakmai egyeztetés” jelentését az, amikor az összes független szakmai szervezet ellenez egy törvényjavaslatot, nem tartják tárgyalási alapnak, ennek ellenére a Belügyminisztérium mégis benyújtja azt a parlamentnek.

Szívből szeretnénk gratulálni a szakmai egyeztetés sikerességéhez

- üzente a Facebookon nem kevés iróniával Pintér Sándornak a diáktüntetéseket és népszavazást is kezdeményező Egységes Diákfront, miután a belügyminiszter beszüntetve a további egyeztetéseket, kedd éjjel a parlament elé terjesztette a státusztörvény-tervezetet.

A diákszervezet iróniája Pintér Sándor levelének is szólt, mivel is a státusztörvény, vagy ahogy szintén emlegetik a „bosszútörvény” benyújtása során

a belügyminiszter levelet küldött a tanároknak amelyben azt írja, a közoktatást átalakító, a tanárok közalkalmazotti státuszát elvevő javaslat benyújtását „minden idők legátfogóbb és leghosszabb” szakmai egyeztetése előzte meg.

Az Egységes Diákfront - folytatva az ironikus hangvételt - azt írja, egészen biztosak benne, hogy kimeríti a „szakmai egyeztetés” jelentését az, amikor az összes független szakmai szervezet ellenez egy törvényjavaslatot, nem tartják tárgyalási alapnak, ennek ellenére a Belügyminisztérium mégis benyújtja azt a parlamentnek.

Az is érdekes kérdés, hogy mit nevezünk álhírnek és politikailag fűtött félrevezetésnek - idézik a tárcavezető levelét feltéve a kérdést, nem sorolható-e ide az, „amikor valaki Brüsszelt (egy várost) okol azért, mert a magyar állam nem hajlandó elvégezni kötelezettségeit és méltó fizetést biztosítani pedagógusainak”?

Biztosítják róla Pintért, hogy nem kételkednek abban, fontos a kormánynak a gyermekvédelem, bizonyára „azért válaszoltak a státusztörvényt szelíden ellenző demonstrációkra könnygázzal, hogy mi is megértsük, micsoda jó dolog nekünk ez a szuper tervezet”.

A nyílt levél végén megköszönik „Pintér elvtárs” munkáját ugyanis, idővel rájöttek, hogy a vélemény szabadságának korlátozásánál nem is létezik szebb dolog…

Tegnap a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) úgy döntött, hogy az Európai Unió illetékes szerveinél keresnek jogorvoslatot. A szakszervezet szerint a tervezet számos olyan elemet tartalmaz, amelyről az egyeztetéseken vagy nem, vagy nem ebben a formában esett szó. Az érdekvédők abban bíznak, hogy a folyamat még visszafordítható.

Címlapkép: Alfahír/Béli Balázs