Együttműködést kötött a TEK és az MLSZ

A TEK fogja lefordítani a francia hatóságok híreit, hogy a kinti magyarok is képben legyenek. Az Eb kiemelt kockázatú esemény.

Az együttműködés alapján a TEK folyamatosan figyeli az Eb rendezéséért felelős hatóságok által közzétett híreket, amelyek a helyszínen tartózkodó szurkolók vagy a mérkőzések biztonságával kapcsolatosak.

A TEK a helyi hatóságok által kiadott releváns információkat magyar nyelven teszi közzé az MLSZ hivatalos Facebook és Twitter (MLSZhivatalos) oldalán.

Közleményükben azt írták, az együttműködés célja, hogy a helyben keletkező és nyilvános információk az Eb ideje alatt magyar nyelven is eljussanak a helyszínen tartózkodó szurkolókhoz.

Az európai szolgálatok egybehangzó véleménye szerint a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság terrorfenyegetettsége kiemelt biztonsági kockázatot jelent.

A TEK azt javasolja, hogy a kiutazók mindig tartsák be a helyi rendvédelmi szervek által bevezetett intézkedéseket és az egyes helyszíneken érvényes biztonsági előírásokat.

A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérő magyar állampolgárok biztonsága érdekében a Terrorelhárítási Központ egy ajánlást is megfogalmazott, ezek betartásával a szurkolók nagyban segíthetik a helyi hatóságok munkáját és növelhetik saját biztonságukat - írják. Az ajánlások a www.tek.gov.hu oldalon elérhetők.