Jakab Péter bejelentette: a Jobbik holnaptól bemutatja az ellenzéki előválasztáson induló jelöltjeit

Jakab Péter bejelentette: a Jobbik holnaptól bemutatja az ellenzéki előválasztáson induló jelöltjeit

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje pénteki videójában közölte, a következő napokban sorra bemutatja pártja jelöltjeit a 2021-es előválasztásokra.

Az ellenzék megértette a választók üzenetét: összefogtunk, hogy végre ne egymást győzzük le, hanem a Fideszt. Egy az egy ellen fogunk megmérkőzni a kormánypárttal, mert csak így győzhetünk

 - hangsúlyozta a jobbikos politikus. 

Ugyanakkor, hogy ki legyen az az egy, az a választóknak kell eldönteni - emlékeztetett -, hiszen idén, Magyarország történetében először, országos előválasztást tartanak, és ott fog eldőlni, hogy ki legyen az ellenzék közös jelöltje.

„Én a döntésemet már meghoztam. Miniszterelnök-jelöltként kérem a támogatásotokat, hogy kihívhassam Orbán Viktort és utána az új nemzeti egységkormány élén megteremthessük együtt a szabadság és a jólét Magyarországát. Egy olyan országot, ahol mindenki azt kapja, ami neki jár. Aki tisztességesen dolgozik, az minőségi fizetést. Aki tisztességgel ledolgozta az életét, az tisztességes nyugdíjat. Aki meg kifosztotta a nemzetet, az példás büntetést

 - fogalmazott Jakab Péter. 

Ugyanakkor hangsúlyozta,

ehhez nem elég az, hogy ő legyen Magyarország új miniszterelnöke.

Szükségem van alkalmas képviselőkre is. Az elkövetkezendő napokban őket fogom bemutatni

” - zárta szavait a pártelnök. 

Jakab Péter lenne az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, ha ma tartanák az előválasztást

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje átvette a vezetést az ellenzéki térfélen. A Závecz Reserach eddig nem publikált márciusi adatairól a Telex számolt be, ebből kiderül, hogy a jobbikos politikus az összes jelöltet előzi. Azaz, ha ma tartanák az ellenzéki előválasztást, akkor az ellenzéki választópolgárok Jakab Pétert választanák Orbán Viktor kihívójának.

Bár eddig a Jobbik részéről még nem mutattak jelölteket a közelgő előválasztásra, ugyanakkor a közvélemény-kutatási adatokból világosan látszik, hogy így is a jobboldali párt az ellenzék legdinamikusabban erősödő pártja. A Republikon legfrissebb kutatása ezzel kapcsolatban azt is megállapította, hogy

ennek a látványos erősödésnek Jakab Péter határozott politikája az oka. 

Az elmúlt időszakból az is világossá vált, hogy a Jobbik bővülése nem az ellenzék többi pártjának gyengülésével jár, hanem képesek megszólítani új szavazói csoportokat is, növelve a kormányváltók táborát. 

Ellenzéki miniszterelnök-jelöltek - Jakab Péter már akkor elstartolt, amikor néhány versenyző még meg sem érkezett

Hétfőn végre megpezsdült az ellenzéki térfél: Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje most már nemcsak a kormánynak üzent, hanem a kormánykritikus szavazók felé is ajánlatott tett. Mindezt akkor, amikor hosszú hetek óta uralja a közösségi médiát a gyakran apolitikus megosztásaival is, és miközben a köztelevízió a miskolci otthonát filmezi.

A Jobbik, DK, LMP, Momentum, MSZP, és a Párbeszéd február végén állapodott meg arról, hogy az ellenzéki pártok mind a 106 választókerületben egy jelöltet indít a Fidesszel szemben. Az előválasztáson civilek is elindulhatnak, a hatékony közös kormányzás érdekében előre jelezniük kell, hogy a hat szervező párt leendő frakciói közül melyikhez kívánnak csatlakozni a parlamenti munka során.

Az előválasztás többhetes folyamata – figyelemmel a koronavírus-járványra – várhatóan augusztus közepétől indul majd, melynek során az egyéni képviselőjelölteket egy fordulóban, a miniszterelnök-jelölt személyét két fordulóban választhatják ki. Az induláshoz képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlás összegyűjtésére lesz szükség.