Elrendelték a kft. felszámolását - a károsultak bukhatják a pénzüket

A kormány továbbra sem tesz semmit.



A lap szerdai számában Dobrossy István ügyvéd elmondta, kérdés, hogy a rendőrség tud-e további olyan vagyont feltárni, amikre eddig nem volt rálátása. Az szintén kérdés, hogy még ha el is kapják "Marcsikát", be tudják-e hajtani a szélhámoson a pénzt.
    [fb_pages_codes:crime]
A Kun-Mediátor Kft. vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint 10 milliárd forintra - egyes becslések szerint 20 milliárd forintra - piramisjátékra hasonlító módszerrel. A cég utazási irodaként és pénzváltóként reklámozta magát, és nagyon magas kamat ígéretével szedte be a pénzeket a hiszékeny emberektől. Természetesen semmilyen pénzügyi szolgálatra nem volt engedélyük Marcsikáéknak. Mikor kipattant a botrány és elkezdődött a nyomozás, Dobrai fogta a fél családot és külföldre távozott, nagy valószínűséggel Mexikóba.

Az egy éve indult nyomozás folyamatban van, eddig 800 sértettet hallgattak ki.

Az ügyvéd szerint annak ellenére, hogy sok károsult jelentkezik a hatóságoknál, egyelőre hiába kérik, hogy hozzanak létre számukra kártérítési alapot. Mint mondta, jelentős "állami és banki felelősség" van abban, hogy milliárdokkal károsíthatta meg az ügyfeleket egy hivatalosan utaztatással foglalkozó cég.

Úgy vélte, nem mindenki fordult a hatósághoz, a károsultak száma 1500-2000 között is lehet.