Eltemették Fidel Castrót

Eltemették Fidel Castrót: a tömeggyilkos diktátort Santiago de Cuba városában, a Santa Ifigenia temetőben helyezték a földbe.

A hamvakat vasárnap helyi idő szerint kora reggel szállították át a Forradalom teréről a temetőbe. A három kilométeres szakaszon több ezer gyászoló gyűlt össze, sokan a kubai zászlót lobogtatták, s azt kiáltozták: "Éljen Fidel!". Voltak, akik rázendítettek a kubai himnuszra. A gyászszertartás kezdetét huszonegy ágyúlövés jelezte.
    
Castrót nagy meglepetésre egy magánjellegű ceremónia keretében temették el, miután kubai tisztségviselők az utolsó pillanatban módosítottak a terveken, és megtiltották az esemény hazai és nemzetközi élő televíziós közvetítését.

Így működik a kettős mérce: Franciaország miniszteri szinten képviselte magát

A szertartáson így csak a családtagok és a meghívott vendégek vettek részt, köztük több latin-amerikai baloldali vezető, úgymint Nicolás Maduro venezuelai, illetve Evo Morales bolíviai elnök, valamint Inácio Lula da Silva és Dilma Rousseff volt brazil államfők. Az Egyesült Államokat Jeffrey DeLaurentis nagykövet és Ben Rhodes nemzetbiztonsági tanácsadó képviselte.
    
A temetésen Franciaországot képviselő Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter elmondta, hogy az "egyszerű szertartáson" "senki sem mondott beszédet". 
   
Az AFP francia hírügynökség egyik fotósa a távolból úgy látta, hogy a ceremónián körülbelül harmincan vehettek részt.