Az EP-n induló egyik legviccesebb alakulat a Tea Párt

Az EP-n induló egyik legviccesebb alakulat a Tea Párt

Honlapjukról kiderül, mit mondott Rejtő Jenő, de az nem, hol lehetett aláírni az ajánlóívüket.

2019. február 7-én alakult, de húszezernél több aláírást adott le a Tea Párt, így – ha a választási iroda hitelesnek találja azokat – indulhat az EP-választáson. A szervezet központja a Békés megyei Kevermesre van bejelentve, a Bajcsy-Zsilinszky utca 4. szám viszont olyan eldugott hely, hogy

a Google városképeket rögzítő autói sem jártak arra.

A pártelnök, egyben EP-listavezető Mezei Roland korábban az ugyancsak mikropárt Független Kisgazdapárt helyi prominense, jelöltje volt. A Facebookon a Tea Pártnak oldala nincs, csak egy zárt Facebook-csoportja létezik. A 2015-ben indított csoportot, mely korábban futott a kisgazdapárt ifjúsági szervezete, valamint Ted Cruz texasi szenátorra utalva „- - SEN. - - REP. - - TED CRUZ” néven is, már 2018. október 21-én, vagyis a párt megalakítása előtt negyed évvel (!) „Tea Párt--Magyarország--” névre keresztelték át.

A Facebook-csoport adminisztrátora Mezei mellett Turák Tamás, aki a lista második helyén szerénykedik, majd két ifjú – a Facebook tanúsága szerint egy pár –, Sóvári Anita és Kalló Lajos a következő két európai parlamenti szék várományosa.

Utóbbi három személyben az a közös, hogy – hasonlóan több millió magyar állampolgárhoz – az égvilágon semmiféle közéleti tevékenységüknek nincs nyoma.

A lista ötödik helye lutri, az NVB honlapja szerint ott senki sem szerepel.

A párt idén február 12-e óta működő honlapján található egy „Galéria” elnevezésű fotógyűjtemény is, mely meglehetősen eklektikus képet mutat. Mezei éppúgy pózol holokauszt-emlékművel vagy Szent György-festménnyel, mint a „felszabadító” (sic!) Vörös Hadsereg emléktáblája előtt. Mi több,

az 1945. április 4-re emlékező, ötvenes évekbeli plakát mellett szerintük megfér a Jimmy Cartert vagy idősebb Bush elnököt ábrázoló fotó is.

A „Hírek” menüpont alatt ismert magyar és külföldi művészek (számos író mellett van Gogh a kakukktojás) arcképével illusztrált idézeteket olvashatunk. Ezek kétnapos időközökkel kerültek fel, de a rovatcímmel ellentétben

arról például nincs hír, hol is lehet(ett) aláírni az ajánlóíveket,

pedig az aláírásgyűjtés időszaka április 6-ától 23-áig tartott.

Bármennyire is jókat kacagtunk itt, a szerkesztőségben a Tea Párton, ha viccpártot választanánk, akkor mégis inkább a Kétfarkú Kutyáknak adnánk a voksunkat.

Ebben a sorrendben lesznek az EP-szavazólapon a pártok | Alfahír

Kisorsolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén, hogy a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson a pártok listái milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon. Az NVB 11 lista sorrendjét állapította meg, legfeljebb ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.