Hamarosan elkészül a Magyarország első okosplázájaként számon tartott Etele Plaza

Hamarosan elkészül a Magyarország első okosplázájaként számon tartott Etele Plaza

A Magyarország első okosplázájaként számon tartott Etele Plaza elkészülésére nem kell már sokat várni, derül ki az ingatlanfejlesztő Futureal-csoport közleményéből. A bevásárlóközpontot 2018-ban kezdték el építeni, kapuit pedig az idei esztendő szeptemberében nyitja meg a nagyközönség előtt.

Buda legnagyobb bevásárlóközpontja bruttó 137 ezer négyzetméter összterülettel jött létre a vasút, a metró, az autópálya, illetve számos busz- és villamosjárat találkozásánál egyedülálló digitális és építészeti megoldásokkal. Előzetes számítások szerint naponta mintegy 40 ezer vásárlót vonz majd.

Az komplexum külső megjelenését a főbejárati homlokzat 1200 négyzetméteres üvegfal szerkezete, továbbá a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek formavilága határozza meg, s teszi különlegessé.

Az épületben 180 üzlet kap majd helyet, összesen 55 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel. A legnagyobb

divatüzletek mellett belső rendezvénytér, élelmiszeráruház, teraszkapcsolatos éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház is helyet kap.

Mindezeken túl az 1300 férőhelyes mélygarázsban a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti meg a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a plázában pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást mobilalkalmazáson keresztül.

A bevásárlóközpontot fejlesztő Futureal-csoport a tavaszra tervezett nyitást hat hónappal tolta ki annak érdekében, hogy minimalizálják a világjárvány hatásait. Közleményükben úgy fogalmaznak:

Ezzel lehetőséget adtunk partnereinknek, hogy fellélegezzenek, és az átalakult piaci igényekhez alakíthassák üzleti stratégiájukat. A lépésünk sikeresnek bizonyult, mivel a bérbe adható kiskereskedelmi területünk több mint háromnegyede már bérlőre is talált.