Megtiltja a civileknek az ételosztást a kormány?

Ti nem csinálhatjátok, mi igen.

A Népszava birtokába került egy miniszteri rendelet (az EMMI-ről van szó), amely szerint kizárólag állami, önkormányzati és egyházi szervezetek kaphatnának területfoglalási engedélyt ételosztás céljából. Ezzel ellehetetlenítenék a civil szerveződések ilyen irányú tevékenységét.

A javaslatot egyeztetik más minisztériumokkal, de több civil szervezet is arról számolt be, hogy már hónapok óta nem kapnak területfoglalási engedélyt az ételosztáshoz.

A Keleti Csoport civil szervezetet vezető Baba Omar az ATV-nek elmondta, hogy így több száz ember maradhat rendszeresen meleg étel nélkül. Azt is hozzátette, hogy ők akkor sem hagyják abba karitatív tevékenységüket, ha a rendelet szövegébe fog ütközni az.

Mert ilyen még nem volt: Debrecenben megadóztatnák az ételosztást, ugyanis feltűnt, hogy milyen gyakoriak ezek az alkalmak

Mondjuk az összeg kedvezményes, 35 forint négyzetméterenként, de hogy miért kell az ingyen ételt osztó civileknek fizetnie egy önkormányzatnak, amiért ingyen ételt oszt a városban, az nincs megmagyarázva.A kiadásokon túl az adminisztratív terhek is nőnek, emellett harminc nappal a tervezett ételosztás előtt már be kell jelenteni a jótékonysági akciót.

(fotó: HBN archív)