2017. 11. 23. 11:17

Mert ilyen még nem volt: Debrecenben megadóztatnák az ételosztást, ugyanis feltűnt, hogy milyen gyakoriak ezek az alkalmak

Ma dönthet a debreceni közgyűlés arról, hogy ezentúl közterület-használati díjat kell fizetnie a karitatív szervezeteknek is. Az előterjesztő ugyanis megállapította, „különböző szervezetek ételosztást szerveznek egy évben több alkalommal is”. Így akkor ideje ezért fizetniük.

Mondjuk az összeg kedvezményes, 35 forint négyzetméterenként, de hogy miért kell az ingyen ételt osztó civileknek fizetnie egy önkormányzatnak, amiért ingyen ételt oszt a városban, az nincs megmagyarázva.

A kiadásokon túl az adminisztratív terhek is nőnek, emellett harminc nappal a tervezett ételosztás előtt már be kell jelenteni a jótékonysági akciót.

Az eddig példátlan rendelkezés egészen új megvilágításba helyezi az önkéntesség fogalmát Magyarországon: civilek ellátnak az állam helyett egy közfeladatot, csak azért, mert a kormányzat intézkedéseinek eredményeként sok a szegény és éhes ember, erre az állam megsarcolja az ételosztókat.

Beszarás!