Az Egységben Magyarországért szerint megtörtént az orbáni gazdaságpolitika kudarcának nyílt beismerése

Az Egységben Magyarországért szerint megtörtént az orbáni gazdaságpolitika kudarcának nyílt beismerése

Borzasztó állapotban van a magyar gazdaság a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt:

  • rohamtempóban romlik a forint,
  • 400 forint körül egy euró,
  • az üzemanyag-ellátás akadozik,
  • ráadásul a választás hajrájában több száz milliárd forintot osztogatott el Orbán Viktor, teljesen kiürítve ezzel az államkasszát,
  • 10 évnyi „szabadságharc” és háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítás ellopása után
  • az államadósság 2011-es szinten van, vagyis az Orbán-kormány adósság elleni küzdelme teljes kudarcnak mondható. 

"Bár a kormány most az ukrajnai menekültválság rendkívüli terheire hivatkozva kéri a mintegy 3400 milliárd forintnyi hitelkeretet, nem lehet kétségünk afelől, hogy erre a pénzre valójában a gazdasági válság és a választási osztogatás miatt kiürült államkassza miatt van szüksége. Ezért kullog most vissza Orbán Viktor az EU-hoz, és kuncsorog az egy éve elutasított több ezer milliárd forintos olcsó hitelért"

- így reagált az Egységben Magyarországért (EM) arra, hogy Orbán most már lehívná azt az uniós hitelt, amit tavaly még visszautasított, szerintük ez a lépés az orbáni gazdaságpolitika kudarcának nyílt beismerése.

Azt azonban hangsúlyozták, hogy

az EU segítségére ugyanakkor az Orbán-kormány aligha számíthat: 3000 milliárd forintnyi uniós támogatást nem kapott meg az ország azért, mert a kormány nem hajlandó antikorrupciós garanciákat bevezetni, az unió pedig nem bízza az adófizetők pénzét tolvajokra.  

Ha a Fidesz nyer, az uniós pénzek továbbra sem érkeznek meg Magyarországra, és csak megszorításokkal lehet kilábalni a jelenlegi válságból. A magyar emberek fizetik meg az árát 12 évnyi felelőtlen gazdaságpolitikájának - figyelmeztetett az EM, kitérve arra is, hogy április 3-án változásra van szükség ahhoz, hogy hozzáférhessünk az EU-s pénzekhez, hiszen

csak egy új kormány tudja hazahozni a minden magyarnak járó másfél milliós támogatást. 

Az Egységben Magyarországért új kormánya meg fogja teremteni azokat a feltételeket, hogy a pénzek transzparensen és oda kerüljenek, ahol arra valóban szükség van – és Magyarország végre elindulhat a fejlődés útján - írták, hozzátéve:

"mi ezzel, és nem brutális megszorításokkal fogjuk kihúzni a magyar gazdaságot a bajból".