Ez volt az utolsó szög - „Matolcsy Györgynek le kell mondania!”

Ahogy arról az Alfahír is beszámolt, Matolcsy Magyarország egyik legdrágább, felsőkategóriás luxuslakását használja. A történetben az a bökkenő, hogy a lakóház az ország egyik legnagyobb bankja, az Unicredit igazgatójának, Patai Mihálynak a tulajdonában áll.

A rabló és a pandúr sajátos összekeveredése ez – közölte Z. Kárpát Dániel, aki szerint tarthatatlan ez a kapcsolat Patay és Matolcsy között. Hangsúlyozta, eddig nem tisztázták, hogy az ellenőrző bank (MNB) vezetője milyen alapon közösködik az ellenőrzött bank (Unicredit) vezetőjével.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=MJncNOuvOw4&feature=youtu.be]

A jobbikos honatya ugyanakkor felelevenítette, hogy a jegybanknak volt már közös ügylete az Unicredittel: például az „enyhén szólva túlárazott” Eiffel Palace MNB-alapítványok általi megvételével

„mindenki jól járt, csak a magyar adófizetők nem”.

Most már a luxus kormány kegyeltjeinél is tetten érhető az a visszataszító urizálás, amely a magyar állampolgárok többsége szerint nemcsak gyomorforgató, de elutasítandó is – hangzott el.

Z. Kárpát Dániel szerint „elképesztő az összefonódás”, amely a jegybank és egy kereskedelmi bank között fenn áll, fejlett pénzpiaci kultúrák esetében sem jó ismeretség, sem üzleti kapcsolat ,sem barátság nem fogadható el az érintett feleknél, a Jobbik szerint

„ellenőrző és ellenőrzött között a barátság értelmezhetetlen”

- tette hozzá.

Így tör előre a nemzeti csajozógép! Nem csak Matolcsy szeretője, annak húga is az MNB-nél melózhat

Mint írtuk, Matolcsy György barátnője korábban a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi szakmai titkára volt, ahol bruttó 1,73 milliót keresett, azóta pedig az MNB alapítványok alkalmazzák közpénzből összesen négy jól fizető pozícióban. A nő MNB-s karrierje előtt a Nemzetgazdasági Minisztériumnál dolgozott, amit akkor Matolcsy György vezetett. Vajdát pályázat nélkül vették fel a tárcához, 2010.

A legerősebb ellenzéki párt szerint (a Patay-ügyön túl) azért kell lemondania Matolcsynak,

  • mert az alávezérelt fogyasztóvédelem megbukott,
  • mert az MNB alapítványai százmilliárdokat herdálnak el,
  • mert az érintett intézmények a deviza-károsultak pénzét költik.

Nemcsak a luxus kormány, de a kegyeltjei is elszakadtak a valóságtól, elvesztették a kapcsolatot a külvilággal, ennek pedig meglesznek a politikai következményei – szögezte le Z. Kárpát Dániel.