A választások előtt egy héttel megjelentetett hazugság miatt sajnálkozik a lakájmédia

A választások előtt egy héttel megjelentetett hazugság miatt sajnálkozik a lakájmédia

Most épp a New Wave Media Group Kft. fejezte ki sajnálkozását, amiért hazudott a Jobbikról. Igaz, ehhez a Fővárosi Törvényszék Ítélete is szükséges volt.

A lényeg, hogy a lakájmédia megsértette a Jobbik jóhírnévhez fűzödő személyiségi jogát azzal, hogy az Origón 2018. március 30-án, alig egy héttel az április 8-ai választások előtt valótlanul állították, hogy "Czeglédy Csaba a Jobbikot is pénzelte", illeve hogy Czeglédy Csaba korábban pénzt adott a Jobbiknak, valamint hogy a párt "megállapodott Czeglédy Csabával abban, hogy a megbízásokért cserébe pénzzel segíti kampányait". 

Czeglédy Csaba az MSZP-vel, illetve a DK-val kapcsolatban álló ügyvéd a választások került be a hírekkel azzal, hogy sokadik alkalommal engedték zárták be, majd engedték ki a börtönből. Arra mindenképpen jó volt, hogy tartalmat generáljanak belőle a kormánypárti sajtóban.

Mindenesetre a hazugság tort ült a harmadik kétharmad megválasztásával. 

Egyébként a héten beszámoltunk arról, hogy a kormánysajtó Vona Gábortól is bocsánatot kért, amiért azt terjesztették róla, hogy Allah mellett tett hitet, és Krekkó Péter is adott egy nagyon interjút fake news témában:

Krekó a fake news elleni harcról: fontos a kínálati oldal szabályozása, mert amit jobban tolnak, abban többen fognak hinni

Létezik-e objektív valóság? Higgyünk minden hírnek, vagy kételkedjünk minden hírben? Hogyan változott meg a kapuőrök szerepe? Hogyan léphetnek fel a társadalom szereplő az álhírek ellen? És mennyire lehet proaktív Vona Gábor és a Második Reformkor Alapítvány kezdeményezése, mely pénzmegvonással büntetné azokat a szerkesztőségeket, akikről bíróság mondta ki, hogy fake newst terjesztenek?