Fegyvert és lőszereket fogtak Érpatakon

Kiválóan működik a jelzőrendszer a településen, Orosz Mihály Zoltánnak a tisztességes cigányok is jelzik, ha bűncselekményt észlelnek.

A balliberális média által démonizált Érpatakon nem tesznek különbséget cigányok és magyarok között, csupán építőkről és rombolókról lehet hallani. Ez a felosztás vezetett oda, hogy a tisztességes cigányok közösségépítő erőkké váltak, akik maguk közül is kilökik azokat, akik a csibészség útjára lépnek. Az Érpataki Modellt megalkotó Orosz Mihály Zoltánnak az együttműködő, beilleszkedő cigányok is információkkal szolgálnak, ha valamilyen bűncselekményt gyanítanak a településen. Ezúttal a polgármester egy illegális fegyvertartásról szerzett tudomást, és a megfelelő információkat eljuttatta a hatóságoknak, akik az éjszaka le is foglaltak egy AK-63-ast, valamint lőszereket. A fegyver birtokosát, aki egyébként a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökének családtagja, őrizetbe vették. Amennyiben egyszer szabadulni fog, talán belátja, hogy Érpatakon már nincs szükség erre az életmódra, és vagy alkalmazkodik a település normáihoz, vagy megy oda, ahol még a polgármester nem végzi rendesen a dolgát.
 

Orosz Mihály Zoltán a cigánysoron, fotó: Nagy Zsuzsanna
 
Az érpataki jelzőrendszer nem először működött ilyen hatékonysággal, április végén herbált árusítókat füleltek le a településen. A herbál egy rendkívül népszerű új drog, amely főként a fiatalok körében hódít könnyű beszerezhetősége és alacsony ára miatt, ugyanis két cigire elegendő mennyiséget már 100 forintért is meg lehet vásárolni - árulta el egy rendszeresen fogyasztó informátorunk. A rendőrségi rajtaütést akkor többek közt a 444 úgy tálalta a police.hu híre alapján, hogy "nem volt eléggé résen" Érpatak polgármestere, és a "háta mögött árulták a herbált". Az igazság ezzel szemben az, tudtuk meg Orosz Mihály Zoltántól, hogy akkor is cigány származású, de a település rendjébe beilleszkedő lakosok szolgáltak információval számára a drogterjesztőről, ő pedig átadta azokat a rendőrségnek. Az akció után a rendőrök meg is köszönték a fülest, nem véletlen, hogy magabiztosan intézkedtek tegnap éjszaka is.

Aki nem jár Érpatakon, nem beszél például a Kossuth utcában lakó cigányokkal, az nem tud valós képet alkotni az Érpataki Modellről, és könnyedén belefut abba, amibe nemrég Stumpf András is, hogy külsőségek alapján ítélkezik. Az Érpatakon csizmáról lószart lenyalató szabadcsapat szervezéséről elmélkedő újságíró ellen Orosz Mihály Zoltán feljelentést tett, ugyanakkor a polgármester ellen gerjesztett indulatok tovább gyűrűznek: néhány perccel ezelőtt tette közzé a Facebook oldalán, hogy egy magát a Magyar Köztársasági Védszövetségnek nevező szervezet megfenyegette. A bizonytalan okokból a Pokémon Rakéta Csapatának jelmondatait felhasználó (például "birodalmunk határa a kék ég" és "zászlónk alatt egyesül minden ember") ismeretlenek szerint jobb, ha a polgármester elhagyja az országot, mert még a "sörhasú betyárok" sem védhetik meg őt, hiszen embereik "ott vannak a rendőrségben, az ügyészségekben, és olyan szervezetekben is ahol nem is gondolnád". A "magyar demokrácia visszaállításáért" küzdők miatt biztos, ami biztos alapon Orosz Mihály Zoltán kiegészítette a Stumpf András szabadcsapatos története miatt tett feljelentését.