Fehér-rózsaszín unikornist aggattak a Horthy-szoborra

Meglepve tapasztaltuk, hogy a szerkesztőségünk jelentős része által finoman sem kedvelt 4K! nevű szélsőbalos szervezet juttatta el hozzánk sajtóközleményét.

Általában elég kicsi lenne rá az esély, hogy meg is jelentessük, de ez esetben kivételt teszünk.
 
A szélsőbalosok ugyanis azzal büszkélkednek, hogy ma, Horthy bevonulásának évfordulóján egy
rózsaszín szarvú unikornist (a képen mondjuk nem a szarva tűnik rózsaszínnek), egy "Lesz még magyar köztársaság!"-feliratot és egy őszirózsákkal koszorúzott Kossuth-címert aggattak a Szabadság téri Hazatérés Templománál található Horthy-emlékműre,
amiről nyilván azt gondolják, hogy most valami kurva kreatív és fiatalos dolgot csináltak, pedig ennél tényleg sokkal jobban járt volna mindenki, ha inkább beülnek valahova füvezni.
 
A problémájuk ez:
"1918-ban november 16-án kiáltották ki az első magyar köztársaságot. Egy évvel később, Horthy tudatosan erre a napra időzítette fehér lovas budapesti bevonulását, hogy szimbolikusan is eltörölje a köztársaság emlékét."
Úgy látják, hogy Horthy rendszere megegyezik Orbánéval, és mindkettőt így jellemzik: "A kiváltságosok Magyarországa, ahol ha valaki szegénynek születik, az is marad. Ahol milliók nyomorognak, ahol az elitet nem lehet felelősségre vonni, és ahol uram-bátyám alapon osztják egymás között a pénzt." 
 
Ezzel szemben ők köztársaságot akarnak, ahol nem az számít, hogy ki kinek a haverja, és ahol az emberek felelősségre vonhatják a politikusokat.
 
Céljaikért pedig a jelek szerint így küzdenek: