Megszerezte a Chelsea játékosát a Fehérvár

Megszerezte a Chelsea játékosát a Fehérvár

Zsóri Dániel és a szerb Danilo Pantic a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását.

Az OTP Bank Ligában öt fordulót követően százszázalékos, így listavezető székesfehérvári együttes vasárnap honlapján közölte, hogy a Debrecentől megszerezték a 18 éves Zsóri játékjogát.

A nagyváradi születésű támadó február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet. A találat szerepel a Puskás-díj idei tíz jelöltje között, Zsóri első magyar labdarúgóként került fel a listára.

Először van magyar jelölt a FIFA év gólja díjára

A Puskás-díj tízéves történetében első alkalommal magyar találat is bekerült a legjobbak közé. A debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni ollózását válogatta be a FIFA. Tényleg óriási volt: A további jelöltek: Matheus Cunha (RB Leipzig) Juan Fernando Quintero (River Plate) Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) Lionel Messi (Barcelona) Ajara Nchout (Valerenga) Fabio Quagliarella (Sampdoria) Amy Rodriguez (Utah Royals) Billie Simpson (Cliftonville) Andros Townsend (Crystal Palace) Itt nézhetők a gólok.

A fehérváriak másik új szerzeménye, a 22 éves Pantic a Chelsea-től érkezett, és a londoniakkal kötött megállapodás értelmében a 2019-20-as szezonban kölcsönjátékosként szerepel a magyar együttesben.

A középpályást négy éve szerződtette az angol klub, amely eddig folyamatosan kölcsönadta őt. Pantic előbb Hollandiában játszott a Vitesse, majd az Excelsior csapatában, a legutóbbi két idényben pedig nevelőegyesületében, a belgrádi Partizanban szerepelt.

(MTI)