Feljelentést tesz a Jobbik a balatonakarattyai üdülő ügyében

A képviselő emlékeztetett: több mint egymilliárd forintért került gyanús körülmények között az egykori hat hektáron elterülő balatonakarattyai MÁV-üdülő a Magyar Nemzeti Bank alapítványához. A politikus szerint egyértelmű a kötődés, hiszen az MNB elnökének, Matolcsy Györgynek a felesége Balatonakarattya polgármestere.
   
Kepli Lajos szerint az is erősíti a fideszes szálat, hogy a Pallas Athéné Alapítvány által létrehozott tanácsadói vállalkozás igazgatóságában szintén egy Matolcsy rokon tölt be pozíciót. A politikus felvetette a kérdést: vajon véletlen-e, hogy a MÁV üdülő épp az MNB tulajdonában álló alapítványához került.
   
A jobbikos politikus szóvá tette azt is, hogy Balatonakarattya leválása Balatonkeneséről ugyancsak a Matolcsy család lobbizta ki, ráadásul a mai napig vitában áll a két település között a legtöbb adóbevételt hozó területek hovatartozásáról.
   
Kepli Lajos szerint Balatonakarattya Felcsúthoz hasonló "mintatelepüléssé" kezd válni, legalábbis olyan szempontból, hogy rendkívül gyanúsan kerülnek oda milliárdok, vagy különböző ingatlanvásárlások. Emlékeztetett, hogy mindeközben egy hasonló méretű környező település évek óta küzd egy néhány kilométeres útszakasz leaszfaltozásáért.


A Jobbik fel fogja számolni ezt a korrupcióra épülő rendszert kormányra kerülve. Nem történhet meg, hogy polgármester pártállása, családi kötődése határozza meg, mennyi pénz folyik be, milyen beruházások érkeznek egy településre, csakis a település gazdasági helyzete határozhatja meg azt.

Bár az Ügyészség a Jobbik feljelentéseit rendre lesöpörte az asztalról, továbbra is feljelentést fogunk tenni - mondta. A XX. század pártjai ezt a korrupcióra épülő rendszert testesítik meg, aminek a Jobbik véget fog vetni.