Feljelentik a rágalmazó liberális jogvédőket

Sajtótájékoztatón jelentette be Tiszavasváriban Orosz Mihály Zoltán, hogy becsületsértés, rágalmazás, közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt feljelentést tett a TASZ ellen.

A Tiszavasváriban elkezdett társadalmi felzárkoztató programot, a városi önkormányzatot és az őket segítő civileket ért sajtótámadások, illetve a liberális civil szervezetek folyamatos rágalmai miatt hívott össze sajtótájékoztatót Fülöp Erik, (Jobbik) a város polgármestere és Orosz Mihály Zoltán társadalmi integrációs szakértő.
 
Fülöp Erik megdöbbentőnek és szánalmasnak nevezte a médiatámadásokat és a liberális jogvédői oldalról gerjesztett hecckampányt, amivel megpróbálják lebecsülni az általuk elért eredményeket.  Fülöp elmondta, hogy a jog eszközeivel fognak elégtételt követelni és a jövőben sem fogják hagyni, hogy hazugságokkal akadályozzák a társadalmi viszonyokat rendező, a város lakosságának tetsző intézkedéseiket. Fülöp egy hónappal korábban már tett feljelentést rémhírterjesztés miatt a helyi romákat valótlanságokkal uszító "roma jogvédők " ellen.
 
 
Orosz szerint a TASZ őt és az Érpataki Modell alkalmazóit pontosan a világnézeti és politikai meggyőződése alapján próbálja démonizálni és kriminalizálni, folyamatosan valótlanságokat állítanak az Érpataki Modell alkalmazásáról, majd ezeket már tényként kezelve vádaskodnak ellenük a beadványaikban és a médiában, ezért teszik meg a feljelentést a rendőrségen a TASZ ellen. Ráadásul pontosan a TASZ és más hasonló liberális jogvédők tanítják azt az álláspontot, hogy ezen tulajdonságokat maximális szabadsággal kell kezelni, de úgy látszik ez nem mindenkire vonatkozik.
 
Orosz elmondta azt is, hogy bizonyos politikai liberális köröknek az érdeke, hogy továbbra is fenntartsák a botrányos higéniai, közbiztonsági és gyermekveszélyesztetéssel összefüggő állapotokat. Folyamatosan a szabadságjogokra hivatkozva próbálják az állam kötelességmegkövetelő tevékenységét elsorvasztani, ami viszont kialakítja és konzerválja a roncstársadalmat és az antiszociális állapotokat.